Afaceri - Economic

Transportatorii ameninţă guvernul din cauza supracaccizei la carburanţi

Marii transportatori ameninţă Guvernul că, în cazul în care va creşte acciza la carburanți, ei sunt decişi să nu mai alimenteze în România şi vor face acest lucru doar în afară ţării. Astfel, susţin cei de la COTAR, statul român va pierde mai mulţi bani decât colectează prin creşterea accizei.

„Transporturile de marfă sau de persoane de pe teritoriul României se vor scumpi, astfel încât vor genera creşteri ale preţurilor mărfurilor, produselor finite şi materiei prime, de unde vor fi generate şi creşteri ale preţurilor de producţie şi creşteri de preţuri ale mărfurilor la raft. Astfel, puterea de cumpărare va înregistra o scădere, ceea ce va duce la scăderea nivelului de trăi al românilor, scădere economică pe termen mediu şi lung, falimente în lanţ pentru producători, distribuitori şi micii întreprinzători”, se mai arată într-un comunicat COTAR.

Transportatorii cer Guvernului să refacă toate calculele privind impactul majorării accizei, sugerând că se va produce o scădere a încasărilor.

„S-ar putea crea probleme grave în toate sectoarele economiei, dar şi scăderi semnificative la vânzările de carburanți în ţară, deci şi scăderi ale sumelor încasate la bugetul statului, deoarece există posibilitatea de a alimenta în ţările vecine. Există un precedent în acest sens, iar istoria recentă a demonstrat că o astfel de creştere a preţurilor generează scăderi şi nu creşteri la bugetul de stat”, se mai arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *