Actualitate

TRANSPORT IN CALDURI – Calatorii fierb in suc propriu in autobuzele si troleibuzele din Baia Mare (VIDEO)

Vezi VIDEO
Incinse de temperaturile ridicate, mijloacele de transport in comun din Baia Mare s-au transformat in adevarate cuptoare. Calatorii nevoiti sa urce in autobuzele sau troleibuzele care circula prin municipiu trebuie sa aiba rezistenta sporita la caldura, pentru ca temperatura din autovehicule este mult mai mare decat cea de afara.

Niciunul dintre autobuzele care circula la ora actuala in Baia Mare nu este dotat cu aer conditionat, asa ca singura varianta de aerisire o reprezinta ferestrele care pot fi deschise. La orele pranzului, cand mijloacele de transport se aglomereaza, chiar si o calatorie intre doua statii poate fi un test de rezistenta. Norocosi sunt doar calatorii care prind un loc liber langa geam.

“Greu suportam caldura. Ii foarte cald, desi sunt deschise geamurile. Oricum, aici is peste 30 de grade. Noi, care suntem mai in varsta suntem mai sensibili la caldura”, a declarat Veronia Dolca, una dintre baimarencele care a indraznit sa urce in autobuz chiar si in aceste conditii.

Un alt calator a recunoscut ca e greu de suportat situatia. “N-avem ce face, suportam. Curge apa de pe noi vale, da n-ai ce face, astea sunt conditiile. 30 de grade sunt, de nu mai bine. Si la umbra ii cald, d-apoi aci… “, a spus el.

In aceasta perioada, soferii de pe mijloacele de transport in comun, care isi petrec opt ore in autovehicule, si-au sporit proviziile de apa ca sa faca fata deshidratarii, precizand ca transpira chiar si fara sa faca efort.

“E greu, dar ce sa facem… Trebuie sa muncim. Stam 8 ore, avem prosoape, apa ne luam din statie… Oricum, sunt peste 30 de grade… Trebuie sa facem ceva”, a declarat Cornel Chira, soferul unuia dintre autobuze.

Reprezentantii municipalitatii baimarene au in plan achizitia de autobuze si troleibuze care sa fie dotate si cu aer conditionat. Chiar s-a finalizat licitatia pentru cumpararea a 30 de bucati, insa punerea lor in circulatie va fi abia din toamna.
Sursa: Anca Popescu