Comunitate

Transport ecologic si catalog electronic pentru elevii din Baia Mare

La doar câteva zile distanţă de începutul anului şcolar 2017-2018 primarul municpiului Baia Mare s-a întîlnit cu directorii unităţilor de învăţământ din oraş, pentru a discuta despre proiectele pe care municiplitatea le va implementa în şcoli, dar şi depre problemele cu care conducătorii unităţilor de învăţământ se confruntă.

“‘ Cele mai multe dintre problemele pe acre directorii unităţilor de învăţământ mi le-au adus la cunoştinţă sunt legate de lipsa mobilierului şcolar. Am stabilit împreună cu aceştia, că în cel mai scurt timp posibil să trimită către autoritatea locală o lista cu necesităţile urgenţe” a spus primarul municipiului Baia Mare.

Acesta a mai adăugat că a prezentat directorilor de şcoli principalele proiecte ce se doresc a fi implementate în unităţile de învăţământ, transport special dedicat în exclusivitate elevilor şi catalogul electronic.

” Transport în comun ecologic dedicat exclusiv elevilor, este o premieră, un proiect în urmă căruia municipiul Baia Mare ar deveni primul oraş din România care a dezvoltat un astfel de circuit. Acesta va fi de tip ecologic, realizat prin intermediul midibus-urilor electrice.  Acestea vor opera pe rutele unde sunt situate grădiniţele şi unităţile de învăţământ. La începutul săptămânii viitoare vom transmite unităţilor de învăţământ din Baia Mare materialele necesare pentru consultările cu părinţii. Ne dorim că în urmă acestor consultări să identificăm circuitele rutiere unde va funcţiona acest tip de transport, respectiv capacitatea mijloacelor de transport de care avem nevoie. Vom amenaja spaţii dedicate transportului în comun pentru copii, iar în faţă unităţilor de învăţământ vor fi amplasate peroane. Ne dorim că până la începutul anului şcolar 2018-2019 să avem un transport în comun ecologic dedicat exclusiv elevilor ” a afirmat Cătălin Cherecheş.

În ce priveşte catalaogul electronic acesta a precizat că “va facilita accesul la educaţie a elevului, dar reduce şi riscul de absenteism şcolar. Mai mult, leagă o relaţie de comunicare între directori, elevi şi părinţii acestora. Platforma permite că părinţii elevilor să afle notele acestora, proiectele în care clasa sau şcoală este angrenată, dar şi absenţele acestora. Începând de săptămâna viitoare vom face o consultare publică şi în funcţie de această vom implementa o soluţie unitară la nivelul unităţilor şcolare. Platforma prezentată aduce mai aproape părintele de şcoală şi ajută elevul în evoluţia actului educaţional “.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *