Actualitate

TRAGEDIE – Un adolescent de 16 ani din Viseu de Sus s-a inecat in Marea Neagra

Investitii pe litoralul Marii NegreO veste cumplita au primit azi, 23 iulie, parintii unui adolescent din Viseu de Sus, aflat pe litoralul Marii Negre cu un grup de colegi din localitate. Acestora li s-a spus ca singurul lor copil, Mihaita – in varsta de 16 ani, a murit inecat. Trupul adolescentului nu a fost recuperat inca de salvamari, a caror misiune de cautare a fost ingreunata de valurile extrem de mari – pe litoral fiind ridicat steagul rosu.

Gabriel Culea, coordonator al grupei de salvamari Mamaia – Navodari, a declarat pentru cotidianul Telegraf, ca disparitia baiatului le-a fost semnalata colegilor sai in zorii zilei de azi, 23 iulie, aproximativ la ora 5.00.

Potrivit primelor informatii, grupul de tineri maramureseni a iesit din discoteca si s-a dus direct pe plaja, unde a dorit sa prinda rasaritul. Cinci dintre adolescenti au intrat in apa, dar la tarm nu au mai reusit sa se intoarca decat patru dintre ei. Mihai Bora se pare ca a fost prins de curenti si nu a mai putut sa iasa din apa.

Imprejurarile in care s-a produs evenimentul nu sunt tocmai clare. Potrivit unor apropiati ai familiei baiatului, grupul care a fugit din tabara era compus din 12 persoane, elevi la Liceul ”Bogdan Voda” si de la Scoala numarul 7 din Viseu de Sus. Deocamdata nu exista date in legatura cu modul in care au ajuns tinerii pe litoral: intr-o tabara organizata de Inspectoratul Scolar Judetean ori intr-o excursie planuita de dascalii acestora din Viseu de Sus. Se stie doar ca grupul era insotit de un profesor. O ancheta urmeaza sa stabileasca si aceste detalii.
Sursa: Anca Popescu