112

TRAGEDIE– Iulian Arba, canotor in reprezentativa Romaniei, a murit electrocutat la pescuit pe raul Iza

Tragedie uriasa astazi in lumea sportului din Maramures si nu numai. Un component al nationalei Romaniei de canotaj si-a pierdut viata, intr-un mod teribil. Era la pescuit in zona comunei Vadu Izei si ar fi atins firele de inalta tensiune cu undita.

Iulian Arba avea implinise 26 de ani in luna iulie. Toti cei care il cunosteau au doar cuvinte de lauda la adresa lui. „Un om cat muntele. Pe cat de mare, pe atat de bun si dragastos” a povestit o prietena de-a tanarului sportiv.
Intreaga comunitate este socata de ceea ce se intamplat astazi la raul Iza, in zona podului vechi. Se pare ca sportivul s-a dus la o partida de pescuit. Nimeni nu stie cum, insa ar fi atins firele de inalta tensiune si ar fi cazut in apa. A fost gasit fara suflare.

Tragedia in familia Arba este cu atat mai mare, cu cat mama lui Iulian este plecata la Piatra Neamt, la inmormantarea surorii. La aflarea teribilei vesti, tatalui sportivului i s-a facut rau si a fost dus la Unitatea Primire Urgente a Spitalului Municipal Sighetu Marmatiei. Iulian era singurul copil.

A urmat exemplul mamei
Mama tanarului, Rodica Arba, a fost sportiva de performanta. Ani de zile a obtinut zeci de medalii de aur la competitii nationale si internationale. Era dubla medaliata cu aur la Olimpiada (echipa de canotaj 2 fara carmaci): Los Angeles 1984 si Seul 1988; argint la Seul 1988 (8+1).

Iulian Arba i-a calcat pe urme. Era in reprezentativa Romaniei de canotaj si a participat la campionatele europene si mondiale. In 2009 spre exemplu a facut parte din echipajul masculin de 8+1 (Florin Lauric/Aurelian Stoica/George Robu/Gheorghita Munteanu/Petre Codau/Gheorghe Oros/Iulian Arba/Catalin Todirenchi/Bogdan Codrici), care a ocupat locul 5 in serie.

Pagina de facebook a tanarului este plina de mesaje de condoleante!

Stire in actualizare

Sursa: Vasile Dale