Stiri nationale

TRAFIC DE INFLUENTA – Fostul adjunct al Politiei Capitalei, Roberto Ababei, arestat preventiv

Fostul director adjunct al Politiei Capitalei Roberto Ababei a fost arestat preventiv pentru 30 de zile dupa ce Tribunalul Bucuresti a admis joi seara propunerea procurorilor DNA de a emite mandat pe numele lui. Decizia nu este definitiva si poate fi contestata. El este acuzat de trafic de influenta.

Potrivit DNA, in perioada 14 iulie – 6 august, Roberto Ababei, in calitate de director general adjunct al Directiei Generale a Politiei Municipiului Bucuresti, a primit de la doi oameni de afaceri suma de 13.000 euro si produse alimentare. In schimb, el i-a lasat sa creada ca, prin functia detinuta, are influenta asupra lucratorilor de politie din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice care efectuau cercetari cu privire la presupuse infractiuni de evaziune fiscala savarsite de cele doua persoane in legatura cu activitatea firmei pe care o administrau.

“In acelasi context, inculpatul Ababei le-a creat persoanelor respective impresia ca are influenta si asupra unei persoane cu functie de conducere din cadrul Politiei Capitalei care conduce, indruma si controleaza activitatea serviciului mentionat, promitand, in mod repetat oamenilor de afaceri, ca ii va determina pe functionarii publici din DGPMB sa indeplineasca acte contrare indatoririlor lor de serviciu, respectiv sa efectueze in mod necorespunzator, favorabil celor doi administratori, activitatile cu privire la infractiunile fata de care se desfasurau cercetari”, sustin procurorii.

In cauza se desfasoara acte de urmarire penala si fata de alte persoane.
Procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Departamentului de Informatii si Protectie Interna.

Sursa: Agerpres