Actualitate

Toxiinfecţie alimentară cu …repetiţie! Nuntaşi din Borşa, din nou în spital

18 persoane din Borşa au ajuns la spital, după ce li sa făcut rău din cauza mâncării pe care au consumat-o la o nuntă. Oamenii spun că au apucat să consume aperitivul rece şi că ulterior au început să aibă dureri de cap, greţuri şi chiar vărsături. În scurt timp s-au prezentat la unitatea de primiri urgenţe a spitalului din Borşa, unde medicii le-au acpordat îngrijirile medicale necesare. Au ramas însă intrenati, dat fiind faptul că incidentul survine la doar câteva zile după ce alte 41 de persoane au ajuns la spital din aceeşi cauza şi după ce au consumat mâncare în aceeaşi pensiune .

Directorul unităţii medicale, Ana pop spune că între cele 18 persoane internate se regăsesc şi câţiva adolescenţi. Ea arată că starea pacienţilor este bună şi că odată este posibil că în această după amiază ( 24 august) să înceapă externarea lor.

“Starea lor de sănătate este bună, cazurile nu sunt mai grave decât cele de acum câteva zile, însă de acesta dată pacienţii au rămas internaţi la solicitarea reprezentanţilor DSP Maramureş care au venit deja aici şi au dorit să stea cu vorba cu cei în cauza, în dorinţa de a desfăşura o anchetă cât mai apropfundata în vederea stabilirii cauzelor care determina apariţia acestor îmbolnăviri. Pacienţii au evoluţie bună şi de  indata ce vor răspunde la întrebările celor de la Directia de Sanatate Publica  vom începe externarea lor ” a afirmat Ana Pop.

Ca şi în cazul precedent autorităţile competenţe desfăsoară  acum o serie de investigaţii pentru a stabili cauza toxiinfecţiilor alimentare şi pentru a lua măsuri, cu tţat mai mult cu cât în localul în care deja s-au îmbolnăvit peste 50 de oameni sunt programate şi alte evenimente festive în zilele imediat următoare.

 

 

 

 

 

sursa foto : arhiva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *