Auto-Moto

Tot mai multe autoturisme second-hand pe şosele ! Vezi ce spune statistica

Pe soselele din Romania circula tot mai multe autoturisme vechi, dar recent inmatriculate. O arata statisticile, potrivit carora în intervalul ianuarie – august 2017, au fost înmatriculate circa 338.000 de unităţi, de cinci ori mai multe decât cele noi.

Datele statistice ale Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile arata ca nu stam rau nici la vânzările de autovehicule noi care au crescut, în primele opt luni ale anului, cu 11,6% faţă de aceeaşi perioadă din 2016. Reprezentanţii APIA susţin faptul că vânzările de autoturisme noi au crescut în special datorită achiziţiilor realizate de persoanele fizice, a căror detaşare de Programul ‘Rabla’ este tot mai evidentă.

Vânzările de autoturisme realizate în primele opt luni din 2017 au fost, ca şi în anii precedenţi, susţinute de achiziţiile realizate de persoanele juridice, ponderea acestora din total fiind de 64% faţă de 36% persoane fizice. În această din urmă categorie de cumpărători se remarcă o creştere cu 6% a ponderii, respectiv cu 36% a volumului achiziţiilor realizate, faţă de intervalul ianuarie – august 2016.

Topul pe mărci (autoturisme + autovehicule comerciale) este condus de Dacia, urmată de Volkswagen, Ford, Renault şi Skoda (7.278).

 

De asemenea, în funcţie de tipul de combustibil, autoturismele cu motoare pe benzină încep să domine piaţa, cu o pondere de 51,1% din total, în uşoară creştere comparativ cu ponderea pe care o aveau după primele 8 luni din anul trecut (50,9%).

 

 

 

sursa: aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *