Turism

TOP – Cele mai ieftine destinatii turistice din lume

World Economic Forum a dat publicitatii recent un raport cu cele mai ieftine tari ce pot fi vizitate de turistii amatori de experiente unice, informeaza Business Insider.

Raportul prezinta din punct de vedere al competitivitatii un numar de 141 de destinatii din intreaga lume, de la cele mai scumpe la cele mai ieftine, bazandu-se pe costul unei calatorii pana in acea tara si cheltuielile pe care le poate avea un turist acolo.

TOPUL celor mai ieftine 10 tari de vizitat:

10. Algeria
Aceasta tara din nordul Africii ocupa locul 44 in clasamentul realizat pe baza costurilor unui bilet de avion, iar cazarea la un hotel bun poate sa coste in jur de 185,70 de dolari. De asemenea, pretul benzinei este printre cele mai ieftine din lume, respectiv locul 6 intr-o astfel de ierarhie.
Ce poti face in Algeria: Sa vizitezi Notre Dame d’Afrique, orasul Algiers, sa faci safari si plaja.

9. Pakistan
Pakistanul ocupa locul 36 intr-un clasament al costurilor cu biletele de avion. Pentru o noapte de cazare intr-un hotel de calitate, turistii trebuie sa plateasca in medie 94,30 de dolari. De asemenea, indicele PPP este unul dintre cele mai mici din lume. Acest lucru inseamna ca bunurile si serviciile sunt cu pana la 70 la suta mai ieftine decat in Statele Unite ale Americii.
Ce poti face in Pakistan: Sa vizitezi Muntii Karakoram, capitala Lahore, Muzeul Taxila, Moscheea Shah Faisal din Islamabad, care este una dintre cele mai mari din Asia.

8. India
Zborurile dinspre si catre India sunt pe locul 16 in clasamentul celor mai ieftine din lume. O noapte de cazare costa in medie 93 de dolari, iar costurile bunurilor si serviciilor, la fel ca in cazul Pakistanului, sunt extrem de mici. In schimb, benzina este mai scumpa, in jur de 4,72 de dolari galonul.
Ce poti face in India: Sa vizitezi orasele Bombay si New Delhi, templul Golden din Amirstar, sa explorezi pesterile budiste din Ajanta, sa mergi cu camila in safari in Bikaner si sa vizitezi Taj Mahal-ul.

7. Tunisia
Zborurile dinspre si catre Tunisia sunt pe locul 50 in topul celor mai ieftine din lume. O noapte de cazare costa in medie 91,10 dolari, iar costurile bunurilor si serviciilor, la bunurile si serviciile sunt cu pana la 60 la suta mai ieftine decat in Statele Unite ale Americii.
Ce poti face in Tunisia: Sa vizitezi orasul Tunis, Muzeul Bardo, vechile ruine romane de langa plajele mediteraneene, precum si orasul Tataouine, din sudul tarii, care a reprezentat sursa de inspiratie pentru orasul natal al personajului Anakin Skywalker din filmele Star Wars.

6. Malaysia
Zborurile dinspre si catre Malaysia sunt pe locul 20 in topul celor mai ieftine din lume. O noapte de cazare poate sa coste in jur de 109,60 de dolari, iar indicele PPP are o valoare de .5, ceea ce inseamna ca sunt cu pana la 50 la suta mai ieftine decat in Statele Unite ale Americii.
Ce poti face in Malaysia: Vizitati peninsula Malay si insula Borneo, capitala Kuala Lumpur, cu turnurile sale – Petronas Towers. Vizitati sanctuarul urangutanilor din Sepolik sau rataciti prin pesterile Batu Caves.

5. Gambia
Gambia este o tara mica situata langa Senegal, in nordul Africii. Din punct de vedere al preturilor unui bilet de avion, se situeaza pe pozitia a 46-a in lume. Si aici preturile bunurilor si serviciilor sunt unele dintre cele mai ieftine din lume.
Ce poti face in Gambia: Sa vedeti piscina cu crocodili Kachikally din Bakau, piata din Serekunda si centrul de arta African Living Arts Center.

4. Yemen
Aflata in prezent intr-o situatie de razboi, tara nu este recomandata ca fiind o destinatie turistica. In prezent, nu se poate calatori cu avionul in Yemen din anumite tari, insa preturile se situeaza pe locul 48 intr-un clasament al celor mai ieftine din lume.
Si preturile bunurilor si serviciilor sunt extrem de mici aici, iar costul unul galon de benzina este de 2,19 dolari.
Ce poti face in Yemen: Vizitati orasul Sana’a, Muntii Haraz, insula Socotra (cunoscute drept “Insulele Galapagos” din Oceanul Indian) sau calatoriti in orasul izolat Shibam.

3. Indonezia
Zborurile dinspre si catre Indonezia sunt pe locul 11 in topul celor mai ieftine din lume. O noapte de cazare la un hotel de lux poate sa coste in jur de 93,90 de dolari, iar indicele PPP are o valoare de .4, ceea ce inseamna ca sunt cu pana la 60 la suta mai ieftine decat in Statele Unite ale Americii.
Si pretul benzinei este unul dintre cele mai ieftine din lume – locul 11, cu 1,77 de dolari per galon.
Ce poti face in Indonezia: Aceasta tara este formata dintr-un numar de aproximativ 17.000 de insule. Sa vizitezi Muntele Bromo din Java, Palau Komodo, plajele din Gili Islands, urangutanii din padurea Bukit lawang si templul Borobudur, care este cel mai mare templu budist din lume.

2. Egipt
Zborurile dinspre si catre Indonezia sunt pe locul 43 in topul celor mai ieftine din lume. O camera de hotel costa in medie 73,20 de dolari pe noapte, ceea ce inseamna al doilea cel mai mic pret din lume.
De asemenea, bunurile si serviciile sunt extrem de ieftine, iar pretul unul galon de benzina este de 1,7 dolari.
Ce poti face in Egipt: Sa vizitezi piramida Giza, muzeul Luxor, sa calatoresti prin Cairo si sa faci o croaziera pe fluviul Nil.

1. Iran
Iranul ocupa prima pozitie in clasamentul celor mai ieftine destinatii din lume, insa nu este considerata o destinatie sigura din cauza terorismului. Preturile biletelor de avion sunt printre cele mai ieftine, respectiv locul 3 in lume, nefiind schimbate din 2012.
Indicele PPP are o valoare de .3, iar pretul unui galon de benzina este de 1,24 de dolari.
Ce poti face in Iran: Sa urci pe Muntele Alborz Mountains, sa vizitezi Teheranul, Persepolis, sa faci cumparaturi in Tabriz Bazaar sau sa vezi Palatul Golestan.
Sursa: Mediafax