Actualitate

TIR-iștii români se pregătesc de protest în 10 ianuarie, în fața Parlamentului European

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din Români invită toți transportatorii să se alăture protestului care va avea loc la Bruxelles în data de 10 ianuarie 2019, în fața Parlamentului European. Din păcate pentru transportatori, cei mai mulți nu-și vor putea lua camioanele, protestul fiind autorizat pentru 600 de persoane și doar 11 autocamioane.

În data de 10 ianuarie 2019, Comisia de Transport și Turism a Parlamentului European (TRAN) va vota cele trei propuneri cheie ale Pachetului Mobilitate 1. Legile au fost propuse de Emmanuel Macron, care spune că firmele din Estul Europei fac concurență neloială prin faptul că oferă salarii mult mai mici muncitorilor, care sunt nevoiți să doarmă în cabina de TIR, iar firmele occidentale care nu permit astfel de practici sunt nevoite să practice prețuri mult mai mari la transport din cauza cheltuielilor superioare, potrivit stiridiaspora.ro.

“Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) invită toți transportatorii rutieri din România să se alăture protestului organizat la Bruxelles în data de 10.01.2019, în fața Parlamentului European – Piața Luxembourg, între orele 08:00 – 13:00, împotriva Pachetului Mobilitate 1.

Protestul este organizat de UNTRR împreună cu asociațiile membre IRU din țările est-europene și alte țări afectate de măsurile conținute de Pachetul Mobilitate 1 bazate pe propunerile protecționiste ale Alianței Rutiere a Statelor din Vestul UE, Parlamentul European urmând să decidă pe 10.01.2019 viitorul transportatorilor rutieri români în Europa!

Protestul este autorizat pentru un număr total de 600 de persoane și 11 autocamioane. Transportatorii rutieri din România care doresc să participe sunt rugați să-l contacteze pe George Dobre, la telefon 0720.999.240 sau prin email la [email protected]

Toți transportatorii români care înțeleg importanța acestui demers și vor dori să participe la această acțiune, ca o ultimă șansă de blocare și respingere a adoptării măsurilor protecționiste de către Parlamentul European, în beneficiul transportatorilor din statele vest europene și în detrimentul și cu prețul falimentării transportatorilor români, sunt invitați să participe la protestul din data de 10.01.2019,” se arată în comunicatul UNTRR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *