112

TIR blocat în Pasul Gutâi. Drumuri înzăpezite în tot Maramureșul – FOTO

Atenție șoferi, în Pasul Gutâi este blocat un TIR și pe majoritatea drumurilor din județ se circulă cu dificultate din cauza cantității mari de zăpadă care a căzut în această noapte. Camionul care nu mai poate înainta a rămas înțepenit pe partea de urcare dinspre Baia Mare.

 

Și pe DN 18 B care face legătura cu Târgu Lăpuș se circulă greu. Șoferii au semnalat că în jurul orei 6.00 și Mesteacănul era blocat din cauza camioanelor care nu au putut să urce.

Un TIR este blocat la Colțirea, spre Ardusat.

COD GALBEN DE VÂNT, VISCOL ȘI NINSORI

Până miercuri seară, în majoritatea regiunilor țării vor fi intensificări ale vântului, ninsori și precipitații mixte ce vor favoriza depuneri de polei, anunță Administrația Națională de Meteorologie.

Pentru același interval de timp, a fost emis și un COD GALBEN de intensificări susținute ale vântului și viscol în toată zona de munte. La noapte, ninsorile vor fi mai intense în special în Carpații Occidentali, vestul Carpaților Meridionali și nordul Carpaților Orientali.

În prezent, din cauza intensificării vântului, ne aflăm sub avertizări nowcasting de COD PORTOCALIU pentru zonele de munte ale județelor Hunedoara și Caraș Severin, dar și de COD GALBEN pentru județele Constanța și Tulcea.

Ca urmare a acestui fapt, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne s-au dispus măsuri pentru ca pompierii, polițiștii și jandarmii să intervină în cel mai scurt timp în sprijinul cetățenilor, dacă situația o va impune.

Situația la nivel național este monitorizată prin Centrul Național de Conducere Integrată care funcționează la nivelul Ministerului Afacerilor Interne. Reprezentanții conducerii MAI vor ține permanent legătura cu prefecții din județele afectate de vremea rea.

RECOMANDĂRI PENTRU CETĂȚENI!

Înainte de a pleca pe munte, informați-vă temeinic în legătură cu itinerariul propus (dacă este accesibil, marcat sau dacă prezintă porțiuni periculoase), prognoza meteo, condițiile climatice locale, starea de funcționare a mijloacelor de transport pe cablu – acolo unde acestea există. Nu vă aventurați pe traseele interzise iarna!

Plecați pe munte doar cu echipament adecvat anotimpului. Nu trebuie să vă lipsească lanterna, cuțitul, sacul de dormit, trusa de prim ajutor, busola/GPS, mijloace de aprins focul, telefonul mobil.

Pentru siguranţa dumneavoastră, evitați pornirea la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, informați-vă în prealabil, dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.

Asigurați-vă că sistemul de încălzire funcţionează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculele sunt echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).
Totodată, urmăriți alertele transmise prin aplicația pentru telefoane mobile – DSU și respectați restricțiile sau recomandările autorităților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *