Politica

TINTA – Dragnea: Acum ma intereseaza in mod aproape exclusiv functia de presedinte al PSD

Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat marti ca in prezent nu isi doreste sa fie premier si ca il intereseaza “in mod aproape exclusiv” functia de presedinte al partidului.

“Acum nu imi doresc sa fiu premier. Stiti ce imi doresc foarte mult? Sa reusesc ca, in 2016, sau pana la finalul anului 2016, PSD sa fie perceput ca un partid care are o alta abordare politica, un partid care reuseste sa creeze o alta generatie de lideri care sa preia ciclul politic incepand cu 2017, un partid care poate sa devina motorul schimbarii si progresului in Romania.

Pentru asta, ma intereseaza in mod aproape exclusiv functia de presedinte al partidului, pe care sa o gestionez bine pana la finalul anului 2016 cel putin si cu cele doua alegeri, locale si parlamentare, castigate de PSD. As vrea sa fiu unul din acei oameni care, impreuna cu alti oameni, sa ne strangem in jurul unei mese si sa construim planul de dezvoltare al acestei tari pe urmatorii 25 de ani”, a spus Dragnea, la Romania TV.

El a apreciat ca premierul Victor Ponta este unul “eficient” si a precizat ca PSD “nu are de ce sa ii retraga sprijinul politic”.

“Actuala guvernare este o guvernare buna si eficienta, nu avem nici un fel de alternativa la actualul guvern, iar noi vrem sa pastram aceasta guvernare. Victor Ponta e un premier eficient, PSD nu are de ce sa ii retraga sprijinul politic”, a subliniat Dragnea.
Intrebat daca Gabriel Oprea poate sa fie un premier bun, liderul interimar al PSD a spus ca acesta ar putea fi, insa PSD nu va sta intr-un guvern in care premierul nu e propus de PSD.

“PSD este cel mai mare partid din Romania si nu poate sa-si permita sa ramana intr-un guvern in care nu are decizia finala, in schimb sa aiba cele mai mari costuri posibile. Am mai avut o data experienta asta, in 2009, si a fost suficient pentru noi”, a incheiat Dragnea.

Sursa: Agerpres