Actualitate

Tinerii băimăreni se pregătesc intens. Obiectivul lor este unul ambiţios

Tinerii băimăreni participă intens la cursa pentru Capitala Europeană a Tineretului, ediția 2022. În competiţie au intrat 12 orașe printre care și Baia Mare.

Un oraş poate deveni Capitala Europeană a Tineretului dacă se distinge într-un mod pozitiv şi prezintă un program ambiţios pentru împuternicirea tinerilor. Titlul este acordat de un comitet de selecţie format din reprezentanţi ai organizaţiilor europene de tineret şi instituţiilor partenere.

Urban Youth Circle (Cercul Urban de Tineret) este conceptul și propunerea oraşului Baia Mare pentru titlul de Capitala Europeana a Tineretului din 2022. Cercul Urban de Tineret este un program original și inovator care vizează abordarea temei sustenabilității într-un mediu urban și regional axat pe participarea tinerilor în acest proces.

“Viziunea tinerilor băimăreni pe termen mediu și lung cu privire la Baia Mare este cea a unui oraș cu oportunități pentru toți, cu acces la servicii de bază, energie, locuințe, transport și altele. Această candidatură este un pas care ne duce mai aproape de realizarea acestui vis”, a spus Dani Orza, preşedintele  Federaţiei Organizaţiilor Neguvernamentale de Tineret din Maramureş.

Lista scurtă a celor maximum cinci finaliști se va afla în data de 11 martie 2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *