Comunitate

Ţigări transportate cu Dacia Logan. Focuri de armă pe drumul dintre Budeşti şi Cavnic

Contrabanda cu ţigări ucrainene este în floare în Maramureş. Poliţiştii de frontieră maramureşeni sunt cu ochii pe cei care speră să scoată un ban din vânzarea acestor bunuri. În 9 mai a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Poienile de sub Munte, polițiștii de frontieră au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de responsabilitate.

În zona Pauliuc, de pe raza localităţii Poienile de sub Munte, lucrătorii ITPF Sighet au descoperit, în podul unei construcţii izolate şi părăsite, două colete cu ţigări şi un telefon mobil, iar în imediata apropiere un bărbat care nu-şi justifica prezenţa în zonă.

Bărbatul a încercat să evite echipajul poliţiei de frontieră, dar aceştia din urmă l-au oprit şi identificat ca fiind cetăţeanul român Vasile C. de 29 de ani, domiciliat pe raza jud. Maramureş, asupra lui fiind găsită o staţie de emisie-recepţie.

Pe timpul cercetărilor la faţa locului, la 200 metri de construcţia izolată, au mai fost descoperite încă trei colete în care se aflau ţigări de aceeaşi provenienţă şi a fost depistată o altă persoană, identificată ca fiind I. K., în vârstă de 17 ani, domiciliat tot pe raza judeţului Maramureş.

Drept urmare, persoanele în cauză împreună cu cele cinci colete cu ţigări au fost duse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

“În urma inventarierii baxurilor, s-a constatat că acestea conţin 2.490 pachete ţigări, marca Marble, în valoare de 22.600 lei, întreaga cantitate de ţigări fiind ridicată în vederea confiscării.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la contrabandă în formă agravantă, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun”, a precizat Iulia Stan, purtător de cuvânt al ITPF Sighetu Marmaţiei.

Tot în data de 9 mai a.c., un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a observat pe raza localităţii Budeşti, un autoturism marca Dacia Logan care se deplasa în viteză, spre localitatea Cavnic.

Polițiștii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea autoturismului, şoferul nu s-a conformat, în consecință trecându-se la urmărirea lui. La scurt timp, acesta a oprit maşina și a abandonat-o, ignorând somaţiile legale prin voce, precum şi patru focuri de avertisment, trase în plan vertical de către poliţiştii de frontieră, conform procedurilor legale.

Poliţiştii de frontieră au dispus măsuri de supraveghere şi cercetare a zonei, iar maşina, in care se aflau mai multe colete cu ţigări, a fost dusă la sediul inspectoratului în vederea continuării cercetărilor.

Coletele conţineau cantitatea de 15.640 pachete de ţigări de provenienţă Duty Free, în valoare de 140.700 lei.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar autoturismul folosit la activitatea infracțională a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *