112

Țigări în valoare de peste 52.000 lei, confiscate la frontiera de nord

Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit şi confiscat la frontiera de nord, în urma unor acţiuni specifice pentru combaterea contrabandei, 4.500 pachete cu țigări, în valoare de 52.600 lei, ce urmau să ajungă pe piaţa neagră de desfacere.  S-a intimplat pe  parcursul unei  acțiuni desfaurata in 10 noiembrie de politisti de frontiera  pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Politistii  au observat în apropierea frontierei de stat, trei persoane care încărcau într-un autoturism de teren colete voluminoase. Au acționat pentru reținerea persoanelor, dar în momentul în care acestea au observat oamenii legii, au abandonat coletele, s-au urcat în autoturism și au demarat în viteză pe un drum forestier .

Pentru oprirea autoturismului, lucrătorii noștri au tras 2 focuri de avertisment, unul în plan vertical și unul spre pneurile mașinii, cu respectarea prevederilor legale, însă șoferul si-a continuat deplasarea, refuzând să oprească. Imediat au fost alertate echipajele de sprijin și intervenție și au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin despre eveniment, concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere și cercetare a zonei.În zonă au fost descoperite două colete abandonate, care conţineau 3.000 pachete cu țigări, marca Marble, în valoare de 35.100 leicare au fost ridicate în vederea confiscării. Cercetările continuă în vederea identificării persoanele implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Alte 1.500 de pachete cu tigari de contrabanda au fost descoperite intr-un autoturism pe care politistii de frontiera l-au urmarit  aproximativ 3 km si pe care  conducătorul auto l-a abandonat si  a fugit. În autoturismul abandonat, polițiștii de frontieră au descoperit pe bancheta din spate și în portbagaj 2 colete și 2 genți cu țigări de proveniență ucraineană.

In prezent  se desfășoară cercetări pentru depistarea persoanelor implicate și tragerea la răspundere a celor vinovați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *