112

TIGARI – Focuri de arma trase pentru prinderea contrabandistilor

Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au descoperit si confiscat, in ultimele 24 de ore, peste 8.500 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare totala de 75.000 lei.

Contrabandistii au dat dovada de imaginatie, unele dintre tigarile confiscate fiind aduse in Romania cu deltaplanul.

Intr-un alt caz, a fost nevoie sa fie trase focuri de arma pentru oprirea contrabandistilor.

Acest lucru s-a intamplat in data de 2 octombrie, cand un echipaj al politiei de frontiera de la Sectorul P.F. Sarasau, jud. Maramures, a observat mai multe persoane de sex masculin care se deplasau de la frontiera de stat catre interior, transportand colete voluminoase.

Politistii de frontiera au somat prin voce barbatii si deoarece acestia nu s-au supus, au fost trase trei focuri de avertisment in plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.
Persoanele in cauza au abandonat coletele si s-au retras pe teritoriul ucrainean.

Imediat au fost anuntate autoritatile de frontiera ale statului vecin concomitent cu dispunerea unor masuri specifice de supraveghere si cercetare a zonei.

La fata locului au fost descoperite 9 colete care contineau cantitatea de 4.450 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 40.000 lei.

Tigarile au fost ridicate in vederea confiscarii iar in continuare se fac verificari in vederea identificarii persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.

Doua zile mai tarziu, in 4 octombrie 2015, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Valea Viseului au oprit pentru control in trafic, pe D.J. 185, un autoturism marca Dacia, condus de Gheorghe T., de 31 ani, domiciliat pe raza judetului Maramures.

In urma verificarii mijlocului de transport, politistii de frontiera au descoperit, ascunse intr-un spatiu special amenajat deasupra rezervorului de combustibil, 500 de pachete cu tigari, in valoare de 4.400 lei, cantitate ce a fost ridicata in vederea confiscarii.

Conducatorul auto este cercetat acum pentru savarsirea infractiunii de colectare, detinere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere si vanzare a bunurilor sau a marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia, la finalizarea cazului urmand a se lua toate masurile legale ce se impun.

Sursa: Emm