Comunitate

TESTARI NATIONALE – Ultima zi de inscrieri pentru evaluarea nationala a absolventilor de generala

Foto: testari nationale (C) eMaramures.roElevii maramureseni care au terminat anul acesta clasa a VIII-a vor trece, incepand de saptamana viitoare, prin evaluarea nationala. Inscrierile pentru sustinerea examenului au inceput acum doua uzile si se incheie astazi, 20 iunie.

La fel ca examenul de bacalaureat, evaluarea nationala va fi supravegheata video, pentru a fi eliminat riscul de frauda. Metodologia prevede ca elevii surprinsi cu materiale ajutatoare sau cu telefoane asupra lor sa fie eliminati din sala si sa fie notati cu 1 pentru lucrarea respectiva.

Examenul scris la limba si literatura romana va fi prima proba prin care vor avea de trecut elevii din clasele a VIII-a luni, 25 iunie.

A doua proba va fi cea de limba si literatura materna, ce va fi sustinuta marti, 26 iunie, iar ultima examinare va fi proba scrisa de matematica, ce se va desfasura miercuri, 27 iunie.

Primele rezultate vor fi afisate vineri, 29 iunie, pana la ora 14.00, depunerea contestatiilor putand fi facuta in aceeasi zi, intre orele 14.00 si 18.00. Rezultatele finale, dupa contestatii, vor fi facute publice luni, 2 iulie. 

Foto: testari nationale (C) eMaramures.ro
Sursa: Gabriela Kuhajda