Comunitate

TESTARI NATIONALE – 175 de elevi maramureseni, evaluati la limba si literatura materna

Testarile nationale din acest semestru au ajuns la episodul al doilea, cel al evaluarii elevilor de alte etnii la limba si literatura materna. Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Maramures a anuntat participarea a 175 de elevi de clasa a VIII-a care vor fi examinati in cadrul testarii de astazi.

Elevii de alte etnii au fost evaluati astazi, 6 mai, in cadrul probei de limba si literatura materna. Potrivit statisticii realizate de catre ISJ Maramures, la aceasta examinare speciala au fost inscrisi 175 de tineri de clasa a VIII-a din judet, in sase centre. Dintre acestia, 140 au fost evaluati la limba maghiara la Scoala “Nicolae Iorga” din Baia Mare, Liceul Teoretic “Nemeth Laszlo” din Baia Mare si Liceul Teoretic “Loewey Klara” din Sighetu Marmatiei, 21 la limba germana, la Scoala “Dr. Victor Babes” din Baia Mare si Scoala nr.1 din Viseu de Sus si 14 la ucraineana, la Scoala din Valea Viseului.

Proba a fost programata pentru ora 12.00, insa elevii au fost prezenti in salile de clasa cu aproximativ 30 de minute mai devreme. Urmatoarea proba din cadrul testarilor nationale si ultima, de altfel, este cea la matematica si are loc la data de 12 mai.
Sursa: Catalin Tineghe