Externe

TERORISM – Autorul atentatului sinucigas de la Burgas a ajuns in Bulgaria trecand prin Romania

Atentatul din Bulgaria Autorul atentatului comis in 18 iulie la Burgas ajunsese in Bulgaria trecand prin Romania, vorbea limba rusa si era insotit de o femeie, relateaza presa bulgara, citand surse din cadrul comisiei de ancheta.

Conform anchetatorilor, barbatul care s-a aruncat in aer la Burgas, omorand cinci turisti israelieni si un sofer de autocar bulgar, locuise la Varna cel putin din 16 iulie. “Probe biologice in acest sens au fost descoperite intr-un hotel din Varna“, a precizat un anchetator, citat de postul bTV.

Conform ziarului „Trud”, politia cauta o femeie care locuise impreuna cu autorul atentatului la Hotelul Perfekt din Varna. Aceasta femeie ar putea avea legatura cu un complice al teroristului-kamikaze.

Un sofer de taxi care l-a transportat pe autorul atacului sinucigas a declarat ca acesta vorbea limba rusa. Cursa a fost efectuata intre localitatile Ravda si Pomorie, situate la nord de Burgas.

Pana acum, autoritatile de la Sofia au anuntat doar ca autorul atentatului avea 36 de ani, detinea un permis de conducere american fals si nu avea nationalitate bulgara.

Imagine: youtube.com
Sursa: Mediafax