Afaceri - Economic

TERORISM – Agentii de turism din Baia Mare spera sa nu scada interesul pentru statiunile din Bulgaria dupa atentatul din Burgas (VIDEO)

 Foto: Albena beach
 Foto: expolozie Burgas - atac terorist Bulgaria

Vezi VIDEO
Atentatul terorist din localitatea Burgas ar putea goni turistii din statiunile bulgare, iar asta le-ar putea crea probleme pana si agentiilor de turism din Baia Mare. Teama de noi atentate i-a ingrijorat pe maramuresenii care au pregatite bagajele pentru a pleca in strainatate, dar pana acum nu s-au primit la agentii cereri de renuntare la bilete.

Reprezentantii firmelor de turism spera ca tragedia din Bulgaria sa nu ii determine pe clientii lor sa evite pe viitor acesta tara, mai ales ca mare parte din profituri le-au obtinut din vanzarea de pachete tocmai cu aceasta destinatie. Ei au precizat ca baimarenii prefera statiunile bulgare, avand in vedere preturile accesibile si calitatea serviciilor. Dupa ce in dupa-amiaza de ieri, 19 iulie, un autobuz cu turisti israelieni a explodat pe aeroportul din Burgas, provocand moartea a cel putin opt persoane si ranirea altor 32, agentii de turism au intrat in panica, stiind ca au clienti in zona. Victime din Romania nu s-au inregistrat, dar nici nu s-au primit apeluri de ajutor de la maramuresenii aflati in zona.

”Atentate au fost de-a lungul timpului, dar au fost vizati anumiti oameni de o anumita nationalitate si atunci n-ar trebui sa scada cererea din acest motiv. Ne pare rau ca se intampla astfel de evenimente, dar nici nu e cazul sa intram in panica si sa declaram Bulgaria o destinatie periculoasa. In general, turistii nostri se orienteaza spre Bulgaria pentru ca nu e foarte departe, e usor de ajuns cu masina proprie si avem si autocar care pleaca saptamanal din Baia Mare”, a declarat reprezentantul unei agentii de turism baimarene, Dana Grigorescu.

Preturile in statiunile bulgaresti sunt foarte convenabile, iar asta a dus la cresterea cererii. Agentii de turism locali nu au putut preciza cifra maramuresnilor aflati in prezent in zona unde s-a inregistrat atacul terorist si nici a celor care urmeaza sa plece acolo in zilele urmatoare. Asemenea evidente nu exista la nivelul judetului, dupa cum au precizat.

”Sunt foarte solicitate, deoarece, comparativ cu hotelurile de pe litoralul romanesc, acestea ofera serviciul all inclusive, adica toate mesele incluse pe tot parcursul zilei. In luna august, un hotel de trei stele cu all inclusive in statiunea Sunny Beach sau Albena poate ajunge la 240 de euro, cazare sapte nopti”, a spus un alt agent de turism, Alexandra Filipciuc.

Bulgaria este in topul tarilor care au cea mai mare cautare in randul turistilor maramureseni cand vine vorba de petrecerea concediilor.

CITESTE SI:

Sursa: Camelia Tocaci