Actualitate

Termen limita ! Ultima zi pentru depunerea declaraţiei de venit a angajaţilor part time

Angajații care lucrează part time și au obținut venituri în luna august de cel puțin 1 450 de lei, mai au la dispozitie doar ziua de 10 septembrie pentru a depune la angajator ( sau la fiecare angajator, in cazul in care lucreaza in mai multe locuri)  o declarație cu venitul obținut pentru ca angajatorii să scape de plata majorată a contribuțiilor la pensii (CAS) și sănătate (CASS) pentru luna august 2017.

Dacă salariații part time sau cu plata în acord știu că nu câștigă lunar, în total,  1 450 de lei, atunci, nu trebuie să depună nimic.

„În scopul aplicării prevederilor (…), salariații (…) au obligația să depună la fiecare angajator sau persoane asimilate acestuia o declarație pe propria răspundere din care să rezulte că veniturile lunare brute cumulate, realizate din salarii și asimilate salariilor în baza mai multor contracte individuale de muncă, sunt cel puțin egale cu salariul minim brut pe țară garantat în plată”,  arat oficialii din Ministerul Finantelor .

Începând cu veniturile aferente lunii septembrie 2017, salariații vor trebui să depună declarațiile până la data de 5 a lunii următoare. De exemplu, pentru veniturile salariale din această lună, declarațiile vor trebui depuse până pe 5 octombrie 2017.

 

Dacă salariații nu depun declarațiile pe propria răspundere, angajatorii sunt obligați să achite CAS și CASS pentru luna august 2017 la nivelul salariului minim brut. Același lucru se întâmplă și în cazul celor plătiți lunar, în total, cu sume mai mici de 1.450 de lei brut.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *