Comunitate

Termen limita pentru absolvenţii maramureseni de liceu care vor şomaj

Doar două zile mai au la dispoziţie absolvenţii de liceu din Maramureş pentru a se înscrie în evidenţele Agenţiei judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă în vederea obţinerii sprijinului financiar acordat de stat.

Dată de 24 iulie (luni) este, potrivit oficialilor Agenţiei judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Maramureş, ultima în care absolvenţii pot să îşi înregistreze dosarele de şomaj.

Pentru a putea intra în posesia ajutorului care se acordă pe o perioada de şase luni şi are un cuantum de 250 de lei, proaspeţii absolvenţi trebuie să pună la dosar documentul de identitate şi o copie a aacestuia, o adeverinţă medicală din care să rezulte că sunt apţi de muncă, precum şi adeverinţa de absolvire a liceului.

Ajutorul nu pare să fie însă unul prea atractiv pentru tinerii care au terminat liceu. Până acum doar aproximativ 700 din cei peste 4000 de absolvenţi din promotia 2017 au trecut pragul Agenţiei judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă in vederea solicitării  acestui tip de ajutor.

Numărul este mult mai mic faţă de anul trecut, când în jur de 2000 de tineri s-au înscris în evidenţele instituţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *