Stiri nationale

Termen limită! Cererile pentru compensaţiile financiare acordate proprietarilor de păduri din arii protejate se depun până la 30 septembrie

Termenul până la care proprietarii de păduri din arii protejate pot depune cereri pentru a solicita compensații financiare până pe 30 septembrie 2017, a anunțat Ministerul Apelor și Pădurilor (MAP), într-un comunicat de presă.

”Ar fi păcat ca un drept câștigat acum, după ani de tergiversări și indecizii, să nu fie folosit. Îi îndemn pe toți cei care au dreptul, potrivit hotărârii Guvernului României, să primească bani pentru că sunt privați de dreptul de a-și valorifica resursele de pe propriile proprietăți, să nu stea pe gânduri și să acționeze. Mai au la dispoziție doar câteva zile în care pot solicita banii pentru anul 2017. Îmi doresc ca toți cei care au acest drept să se bucure de el” se arata in comunicat

Conform unei hotărâri adoptate de Guvernul României la 30 iunie 2017, proprietarii privați, persoane fizice și juridice (societăți comerciale, asociații de proprietari de pădure, composesorate, obști, biserici, școli etc.), care au în proprietate păduri pe ale căror terenuri forestiere există restricții de mediu aplicabile activităților forestiere, pot beneficia de compensații bănești din partea statului.

Lista documentelor necesare pentru întocmirea dosarului poate fi consultată pe pagina de internet a ministerului de resort.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *