Actualitate

TERIBILISM – Un satmarean din Certeze si-a scos pistolul intr-un bar din Baia Mare

Un barbat din Certeze a intrat intr-un local public din Baia Mare inarmat cu un pistol cu bile de cauciuc. Oseanul era baut si a facut parada cu arma sa pe care o avea intr-un toc, prins de centura. Situatia le-a fost semnalata politistilor baimareni in seara zilei de vineri, 20 iulie, care l-au identificat pe barbat in persoana satmareanului Ioan S., de 22 ani.

Tanarul avea asupra sa o arma neletala de autoaparare, cu bile din cauciuc, impreuna cu 10 bucati de cartuse aferente. In urma verificarilor efectuate in Registrul National al Armelor, s-a constatat ca satmareanul este autorizat pentru a purta si folosi arme si munitii. Politistii l-au testat pe barbat cu aparatul etilo-test, care a indicat o valoare de peste 0,70 mg/l in aerul expirat, fapt care contravine reglementarilor in vigoare privind portul armelor.

Astfel, barbatului i-a fost aplicata o amenda de 1.000 lei pentru portul de arme neletale destinate autoapararii, in locuri aglomerate si pentru fapta de a se afla sub influenta bauturilor alcoolice la portul armelor. Ca masura complementara s-a dispus confiscarea pistolului cu bile de cauciuc, impreuna cu munitia aferenta si suspendarea dreptului de port arma pe o perioada de 6 luni.
Sursa: Ioana Osan