Comunitate

Teren pentru hotel şi berărie, „cadou” în Parcul Regina Maria, prin amabilitatea consilierilor locali liberali în frunte cu Ţâgârlaş

În ciuda faptului că a trecut de multă vreme Crăciunul, unii mai primesc cadouri, chiar consistente. Este vorba despre o familie din oraş care a primit “prin amabilitatea” consilierilor locali liberali, 408 metri pătraţi de teren, pe strada Petofi Sandor, nr. 13. Terenul este “în mejdă” cu Parcul Regina Maria şi a fost “adjudecat” de familia respectivă la preţul “modic” de 98.100 de lei (21.216 euro la cursul zilei, sumă la care se adaugă şi TVA). În maximum trei ani de la parafarea actului de ieşire  din indiviziune, cei doi trebuie să finalizeze şi proiectul ”Micro berărie artizanală cu specific local, hotel cu terasă aferentă și pavilion”.

Decizia de a le vinde terenul, fără licitaţie, s-a luat în ultima şedinţă de CL a municipiului Baia Mare. Interesantă este atitudinea consilierilor liberali conduşi de Ţâgârlaş, cei care în urmă cu doar câteva luni ţineau “cu dinţii” de bazele sportive care trebuiau trecute în patrimoniul Ministerului Tineretului şi Sportului pentru a se putea face investiţii.

Pe lângă faptul că prin această tranzacţie administraţia publică locală a pierdut o importantă sumă de bani, terenul fiind subevaluat, comparativ cu preţurile vehiculate pentru acea zonă a oraşului, s-a acceptat şi o ilegalitate. Pe suprafaţa respectivă lucrările au fost demarate de câteva luni bune, fără niciun document, singura măsură impusă de autorităţi, respectiv de Poliţia Locală Baia Mare fiind o amendă modică de construire fără documente.

Singurul consilier „cu conştiinţă” a fost avocatul Marin Brăgaru, cel care a „mirosit” ilegalitatea şi care a avut de obiectat la acest proiect de hotărâre. În mod firesc, parcela de teren trebuia scoasă la licitaţie, nu dată de pomană, mai ales că pe ea a fost deja ridicată ILEGAL o construcţie pentru care s-a plătit o amendă modică.

2 Responses

  1. Voi vorbiti de organizarea de licitatii…??!!!!!! Hahahahahhahaa..!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *