Politica

TENSIUNI LA PARLAMENT – Sesiune extraordinara pentru revocarea lui Blaga, la ora 17.00

Parlamentul RomanieiBiroul permanent al Senatului a decis, astazi, 3 iulie, convocarea unei sesiuni extraordinare a acestei camere la ora 17.00, pentru revocarea din functie a presedintelui Senatului, Vasile Blaga, si alegerea unei noi persoane. Structura s-a intrunit in absenta lui Blaga. Au fost prezenti la sedinta 7 din cei 11 membri ai biroului si, potrivit lui Ioan Chelaru (PSD), acestia au votat in unanimitate convocarea sesiunii extraordinare. Au fost prezenti doar reprezentanti ai USL si liderul de grup de la UDMR. Chelaru a mai spus ca decizia de convocare a sesiunii extraordinare a Senatului a fost deja trimisa la Monitorul Oficial, pentru publicare.

Blaga, care este proaspat presedintele al PDL, i-a spus astazi, in Parlament, premierului Victor Ponta ca vrea ca numai el sa se bucure de Europa, iar pe romani vrea sa ii scoata din Europa, ca a deschis calea spre anarhie si ca merge pe o cale extrem de periculoasa, dovedind o sete de putere nemasurata. El a reclamat ca nu a vazut nicio masura a actualului Guvern pentru bunastarea romanilor, pentru crearea de locuri de munca, pentru atragerea investitiilor. El a adaugat ca premierul a prezentat “un fel de raport” si ca a spus ca a fost la Bruxelles, insa nu a spus ca a facut acest lucru incalcand Constitutia.

Ati deschis calea spera anarhie – aceste este mesajul transmis romanilor si mesajul dus la Bruxelles. (…) Numai dumneavoastra va bucurati de Europa, pe romani vreti sa-i scoateti din Europa”, i s-a adresat Vasile Blaga premierului Victor Ponta. Presedintele l-a mai acuzat pe Ponta ca ii trateaza pe romani cu “dispret, mintindu-i”.

Vasile Blaga a mentionat ca o decizie politica a Parlamentului nu produce efecte juridice si ca nu se pot pune in balanta deciziile Parlamentului cu deciziile Curtii Constitutionale. El a adaugat ca rolul Parlamentului este sa faca legi, iar rolul CC e de a apara Constitutia si legalitatea. Pe de alta parte, democrat-liberalul i-a atras atentia lui Victor Ponta ca merge pe “o cale extrem de periculoasa”, dovedind o sete de putere nemasurata, si i-a cerut lui premierului sa-si dea demisia de onoare, urmare a acuzatiilor de plagiat.
Sursa: Mediafax