Sport

TENIS DE CAMP – Tecau si Lindstedt au pierdut a treia finala consecutiva de dublu la Wimbledon

Tenismanul roman Horia Tecau si suedezul Robert Lindstedt au pierdut a treia finala consecutiva de dublu la Wimbledon, dupa ce au fost invinsi sambata seara de perechea Jonathan Marray (Marea Britanie)/Frederik Nielsen (Danemarca), in cinci seturi, cu 4-6, 6-4, 7-6 (5), 6-7 (5), 6-3. Meciul a fost unul deosebit de disputat si echilibrat, cele doua perechi fructificandu-si in general serviciul. Danezul Nielsen a acuzat dureri la bratul stang la finalul setului secund (la 5-4 si avantaj), dar a reusit sa continue meciul.

Intalnirea a fost intrerupta de ploaie dupa primele trei seturi, dar apoi s-a tras acoperisul si jocul a putut continua.

Tecau si Lindstedt au trecut prin emotii mari in tiebreak-ul setului patru, cand Marray si Nielsen conduceau cu 5-2, insa Horia si Robert au revenit spectaculos si au castigat cu 7-5 dupa cinci puncte consecutive. Setul decisiv a inceput rau pentru perechea romano-scandinava, care a pierdut serviciul, iar Marray si Nielsen s-au desprins apoi la 3-0. Cei doi si-au pastrat avantajul si au reusit o victorie de senzatie dupa 3 ore 19 minute.

Tecau si Lindstedt, capi de serie nr. 5, erau marii favoriti ai finalei, in fata unor cvasinecunoscuti, care au beneficiat de un wild-card la Wimbledon, insa care i-au eliminat in semifinale pe gemenii americani Mike si Bob Bryan.

Tecau si Lindstedt vor primi cate 65.000 de lire sterline si 1.200 de puncte ATP. In 2010, Tecau si Lindstedt au fost invinsi de cuplul austriaco-german Jürgen Melzer/Philipp Petzschner, cu 6-1, 7-5, 7-5, iar anul trecut au fost intrecuti de americanii Bob Bryan si Mike Bryan, cu 6-3, 6-4, 7-6 (7-2).

Horia are 11 turnee castigate la dublu in cariera, dintre care opt alaturi de Lindstedt (2012 – Bucuresti si s-Hertogenbosch, 2011 – Bastad, Casablanca, 2010 – New Haven, Bastad, s-Hertogenbosch si Casablanca). Horia a mai castigat in 2011 alaturi de Victor Hanescu (Acapulco) si belgianul Dick Norman (Zagreb), iar in 2010 alaturi de Marcus Daniell (Auckland). Horia a iesit castigator anul acesta si in proba de dublu mixt la Australian Open (cu Bethanie Mattek Sands).

Horia Tecau pierdut si zece finale la dublu: in 2012 la Rotterdam, Madrid si Wimbledon, 2011 la Beijing, Washington, Wimbledon, s-Hertogenbosch, Brisbane, 2010 la Wimbledon, toate alaturi de Lindstedt, si in 2009 la Stuttgart (alaturi de Hanescu) si la Kitzbuehel (pereche cu Andrei Pavel).

Tecau va fi portdrapelul Romaniei la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de vara de la Londra, unde va evolua alaturi de Adrian Ungur in proba de dublu masculin.
Sursa: Agerpres