Sport

TENIS DE CAMP – Tecau, recompensat de Federatia Romana de Tenis cu Trofeul de Excelenta

Tenismanul roman Horia Tecau, triplu finalist la dublu masculin la Wimbledon, a primit Trofeul de Excelenta, inmanat duminica seara, pe aeroportul Otopeni, de Ruxandra Dragomir, presedinta Federatiei Romane de Tenis. “Rezultatele si evolutia lui Horia Tecau din ultimii ani il indreptatesc sa aspire la o medalie care sa-i completeze cariera sportiva deosebita realizata pana in momentul de fata. Federatia Romana de Tenis sprijina si va sprijini in continuare performanta, iar Horia Tecau este astazi un model de urmat pentru miile de copii si juniori care iubesc si practica tenisul”, a declarat Ruxandra Dragomir.

Horia Tecau si Robert Lindstedt au pierdut sambata a treia finala consecutiva de dublu la Wimbledon, dupa ce au fost invinsi de perechea Jonathan Marray (Marea Britanie)/Frederik Nielsen (Danemarca), in cinci seturi, cu 4-6, 6-4, 7-6 (5), 6-7 (5), 6-3. In 2010, Tecau si Lindstedt au fost invinsi de cuplul austriaco-german Jürgen Melzer/Philipp Petzschner, cu 6-1, 7-5, 7-5, iar anul trecut au fost intrecuti de americanii Bob Bryan si Mike Bryan, cu 6-3, 6-4, 7-6 (7-2).

Horia Tecau are 11 turnee castigate la dublu in cariera, dintre care opt alaturi de Lindstedt (2012 – Bucuresti si s-Hertogenbosch, 2011 – Bastad, Casablanca, 2010 – New Haven, Bastad, s-Hertogenbosch si Casablanca). Horia a mai castigat in 2011 alaturi de Victor Hanescu (Acapulco) si belgianul Dick Norman (Zagreb), iar in 2010 alaturi de Marcus Daniell (Auckland). Horia a iesit castigator anul acesta si in proba de dublu mixt la Australian Open (cu Bethanie Mattek Sands).

Horia Tecau a pierdut si 11 finale la dublu: in 2012 la Rotterdam, Madrid si Wimbledon, 2011 la Beijing, Washington, Wimbledon, s-Hertogenbosch, Brisbane, 2010 la Wimbledon, toate alaturi de Lindstedt, si in 2009 la Stuttgart (alaturi de Hanescu) si la Kitzbuehel (pereche cu Andrei Pavel).

Tecau va fi portdrapelul Romaniei la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de vara de la Londra (27 iulie).

Foto (c) Federatia Romana de Tenis.
Sursa: Agerpres