Sport

TENIS DE CAMP – Gabriel Liahovici, campion national la dublu, categoria Under 12

Gabriel Liahovici, sportiv legitimat la Tenis Club Baia Mare, a devenit primul campion national din Maramures la tenis de camp, proba de dublu, baieti, Under 12. Baimareanul a facut pereche cu Cristian Andreescu de la CSS Slobozia, clasat pe locul 5 la individual. Titlurile au fost obtinute la Campionatul National de vara, destinat categoriei Under 12. Perechea a fost cotata favorita numarul 3.

In primul tur, cei doi au trecut de Alexandru Bobe (Steaua Bucuresti) si Mihai Spatariu (Tem Prim Bucuresti), cu scorul 6-2, 6-2. In sfert de finala, Gabriel si Cristian au trecut de Alexandru Boghian – Patrik Licau (ambii de la CSS Petrosani), cu scorul de 6-1, 6-1. In semifinala i-au intalnit pe favoritii numarul 1, Stefan Palosi – Alexander Gima (CSS Constanta), ocupantii locurilor 1 si 3 pe tara la individual, pe care i-au invins dupa o lupta stansa, in super tie-break: 1-6, 7-5, 10-7. Finala au jucat-o impotriva echipei formate din Radu-Andrei Taica – Laurentiu Mandocescu (CSS Victoria), clasati pe locul 2 si 4 pe tara, de care au dispus tot in super tie-break, scor 6-3, 1-6, 10-2, Gabriel si Cristian devenind campioni nationali la dublu, categoria Under 12.

La simplu, Gabriel a trecut in primul tur de Birlan-Mihai Popescu (Dinamo Bucuresti) cu scorul 6-2; 6-2, in turul II de Radu-Andrei Neag (Club Mamaia) cu scorul 6-2, 6-1, iar in turul III de Teodor Foia (Performer Iasi) cu scorul 6-2, 6-0. In sferturi de finala l-a intalnit pe favoritul 2, Radu-Andrei Taica (CS Winners Cluj-Napoca), fiind invins de acesta cu scorul 6-1, 6-3, care – de altfel – a si castigat turneul, devenind campion national.

In Bucuresti a avut loc Campionatul National de tenis de camp pentru sportivii de la categoria de varsta Under 12. Din Maramures singurul participant la aceasta competitie a fost Gabriel-Cristian Liahovici, elev in clasa V-a la Liceul de Arta din Baia Mare (director, prof. Mariana Tilca), sportiv legitimat la Clubul Sportiv Tenis-Club Baia Mare, antrenor Marius-Gabriel Babiciu.

Foto (c) arhiva sportivului.
Sursa: George Dragu