Sport

TENIS DE CAMP – Dupa ce a devenit campion national la dublu, Gabriel Liahovici isi doreste locul 1 in tara si la individual (VIDEO)

Foto: Gabriel Liahovici (c) eMaramures.roVezi VIDEO
Gabriel Liahovici are 12 ani si s-a apucat de tenis pe cand avea 3 ani. Pregatit de unchiul lui, Marius Babiciu, si manageriat de bunicul lui, Gavril Babiciu, pentru jucatorul legitimat la Tenis Club Baia Mare era doar o chestiune de timp pana sa castige primul titlu national. Un titlu care s-a lasat asteptat aproximativ noua ani, Gabriel Liahovici reusind recent sa castige locul 1 la Campionatul National Under 12, la proba de dublu. Sportivul admite ca senzatia de a fi cel mai bun este una extraordinara si promite ca va lupta pentru a deveni campion national si la individual.

Baimareanul a facut pereche cu Cristian Andreescu de la CSS Slobozia, clasat pe locul 5 la individual, in cadrul Campionatului National de vara Under 12, competitie care a avut loc in capitala. La inceputul concursului, perechea a fost cotata favorita numarul 3. Cu scoruri lejere si-au castigat Gabriel si Cristian partidele din primul tur si din sferturi. In semifinala, insa, cei doi i-au confruntat pe favoritii numarul 1, Stefan Palosi – Alexander Gima (CSS Constanta), ocupantii locurilor 1 si 3 pe tara la individual, pe care i-au invins dupa o lupta stansa, in super tie-break: 1-6, 7-5, 10-7. Finala au jucat-o impotriva echipei formate din Radu-Andrei Taica – Laurentiu Mandocescu (CSS Victoria), clasati pe locul 2 si 4 pe tara, de care au dispus tot in super tie-break, scor 6-3, 1-6, 10-2.

“Din primele meciuri ne-am dat seama ca putem castiga Nationalele. Am fost foarte increzatori. In semifinale am intalnit favoritii numarul 1, a fost un meci de peste doua ore si jumatate. A fost foarte dificil si ne-am bucurat foarte tare. Este o senzatie incredibila. Rar se intampla sa devii campion national si sunt foarte fericit“, a marturisit Gabriel Liahovici.

Foto: Marius Babiciu si Gabriel Liahovici (c) eMaramures.ro

Gabriel este primul baiat din Baia Mare care ajunge campion national la dublu, asa ca reusita lui e extraordinara. A venit ca urmare a muncii lui, dar si a celor din jurul lui, in special a bunicului lui, care este pentru Gabriel un manage desavarsit. Gabriel a construit ceva si trebuie sa fie responsabil in continuare, pentru ca mai greu decat sa construiesti ceva bun este sa faci ceva de durata. Gabriel trebuie si pe viitor sa fie responsabil de succesele lui, daca vrea sa ajunga un adevarat profesionist”, a declarat pentru eMaramures Marius Babiciu.

Gabriel Liahovici practica tenisul de camp de la 3 ani. Este legitimat la Tenis Club Baia Mare. Marius Babiciu, unchiul lui, il antreneaza, in timp ce bunicul lui, Gavril Babiciu, il manageriaza. Acum ca a castigat primul titlu national, la dublu, Gabriel viseaza la un loc 1 national la individual.

“Va veni si titlul individual. Nu am sa ma las“, a spus Gabriel.

“Aici trebuie sa lucram din plin pentru ca generatia lui este una puternica. Eu cred ca se poate ridica la nivelul de campion national la individual. Acesta este urmatorul nostru obiectiv. Are o calitate foarte interesanta: perseverenta. Este si istet. Are un joc variat, nu poti spune ca are o lovitura anume fenomenala: toate loviturile lui sunt bune, sunt eficiente, trebuie sa lucram putin la experienta lui si la motivatia in meci. Dar sunt lucruri care se invata pe parcurs”, a considerat Marius Babiciu.

Gabriel-Cristian Liahovici (nascut in 27 mai 2000, in Baia Mare) este elev in clasa a V-a la Liceul de Arta din Baia Mare (director, prof. Mariana Tilca). Din 30 iunie si pana in 14 iulie, Gabriel va participa la un stagiu de pregatire in Austria, oferit de Federatia Romana de Tenis.

Foto (c) eMaramures.ro.
Sursa: Ramona-Ioana Pop