Sport

TENIS DE CAMP – ATP a interzis zgura albastra folosita prima oara la Madrid, la turneul lui Tiriac

Zgura albastra folosita pentru prima oara in mai la Masters 1000 de la Madrid si criticata de multi jucatori, a fost interzisa sambata de Asociatia Tenismenilor Profesionisti, organismul care conduce circuitul masculin. “Dupa un studiu minutios, am decis ca terenurile cu zgura albastra nu vor fi autorizate incepand cu sezonul viitor”, a declarat presedintele ATP, Brad Drewett.

“Daca zgura albastra a oferit, probabil, o vizibilitate mai buna la televiziune, au existat evident probleme cu calitatea terenurilor la Madrid anul acesta, ceea ce nu este acceptabil pentru un Masters 1000, unul dintre cele mai importante turnee ale noastre”, a explicat Drewett.

“Oricare ar fi culoarea (zgurei), trebuie in primul rand sa ne asiguram ca terenurile nu prezinta riscuri si sub bune pentru jucatori”, a continuat el, precizand ca el “crede mult in noutati si explorarea noilor cai pentru ameliorarea sportului nostru”.
 
In timpul turneului de la Madrid, organizat de Ion Tiriac, jucatorii, in frunte cu Rafael Nadal si Novak Djokovic, s-au plans de zgura albastra, considerata prea alunecoasa, primii 2 tenismeni ai lumii amenintand ca nu se vor mai inscrie anul viitor la Madrid daca va fi pastrata aceasta suprafata.
Sursa: Agerpres