Vremea

Temperaturi neobișnuit de mari, după trecerea valului de aer polar

Vineri, vremea se îmbunează şi se încălzeşte. În Maramureş, în nordul şi în estul Transilvaniei, o să picure puţin; în rest, atmosferă va fi plăcută.

Pe crestele montane se mai pot atinge viteze de 75 km/h, iar în Moldova 50 km/h. La amiază vor fi 10 grade în depresiuni şi 21 de grade în sudul ţării.

Cum va arăta vremea în fiecare regiune:

În Dobrogea și Bărăgan se anunţă soare şi atmosferă plăcută. Să încălzeşte cu 4-5 grade faţă de joi şi vor fi până la 19 grade în termometre.

Și mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei se încălzeşte, norii vor fi rari însă vântul va mai avea unele poniri pe parcurusul zilei.

În nordul Moldovei şi în Bucovina se anunţă o zi foarte frumoasă: soare, câţiva nori de vreme bună şi temperaturi cu 4 – 5 grade peste cele de joi. Vântul mai poate să atingă temporar viteze de 45 – 50 km/h.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, găsim mulţi nori însă doar sporadic ar putea să cadă câţiva stropi de ploaie. Valorile termice în creştere faţă de joi vor ajunge până la 14 grade Celsius.

În ţinuturile vestice, atmosfera va fi însorită iar temperaturile, cresc chiar şi cu 9 grade faţă de ziua trecută.

În centrul României, vineri soarele va fi prezent pe partea vestică a provinciei; în rest se adună norii însă doar izolat o să picure la munte, iar pe creste mai pot fi rafale de 70 – 75 km/h. Se încălzeşte cu 4-5 grade şi vor fi cel mult 15 grade în vestul provinciei.

Sud-vestul ţării are parte de soare şi atmosferă plăcută. Joi în zonă au fost 12-13 grade, vineri termometrele vor indica după prânz 21 de grade Celsius şi vor fi cele mai mari temperaturi din ţară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *