Afaceri - Economic

TELVERDE – Linie telefonica gratuita la fisc pentru reclamarea finantistilor corupti

Foto: dispecerat integrat ISU-SMURD-AMBULANTA Maramures (c) eMaramuresMinisterul Finantelor Publice a lansat Serviciul TelVerde Anticoruptie, cu scopul de a acorda sprijin publicului care considera ca a descoperit sau a fost afectat de acte de coruptie sau alte nereguli in activitatea fiscului si a institutiilor subordonate.

Serviciul TelVerde Anticoruptie 0800800085 este destinat primirii apelurilor telefonice si inregistrarii sesizarilor privind nereguli, abateri sau acte de coruptie infaptuite de catre functionari din cadrul Ministerului Finantelor Publice si institutiile subordonate: Agentia Nationala de Administrare Fiscala, Garda Financiara, Autoritatea Nationala a Vamilor, Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor si Comisia Nationala de Prognoza.

Acest serviciu pune gratuit si non-stop la dispozitia cetatenilor o casuta vocala, care preia automat apelurile. Apelantului ii raspunde un robot care dupa mesajul introductiv, ii solicita datele de identificare si il roaga sa apese anumite taste pentru a fi directionat catre institutia competenta in functie de obiectul sesizarii.

Mesajele cetatenilor vor fi preluate si inregistrate de catre un operator in timpul programului de lucru. Aceasta masura se inscrie in Planul national de actiune pentru implementarea Strategiei nationale anticoruptie 2012 – 2015.
Sursa: Agerpres