TIC

TEHNOLOGIE – Unele dintre cele mai populare aplicatii ale Apple App Store, atacate de un virus in China

Unele dintre cele mai populare aplicatii ale Apple App Store au fost atacate de un virus in China, expunand o vulnerabilitate rara a platformei mobile a companiei americane, potrivit mai multor analisti, relateaza MarketWatch.

Aplicatiile au fost infectate dupa ce dezvoltatorii de software au fost atrasi sa foloseasca o versiune neautorizata si compromisa a unui kit de programare al Apple, au explicat analistii de la Alibaba Mobile Security, divizie pentru antivirusi destinati dispozitivelor mobile a Alibaba Group Holding.

Intre aplicatiile compromise destinate iPhone si iPad se numara aplicatia de chat WeChat si aplicatia pentru serviciul de taximetrie Uber, Didi Kuaidi.

Atacul informatic a afectat circa 40 de aplicatii, a anuntat compania americana de securitate cibernetica Palo Alto Networks.

Applicatiile infectate pot transmite informatii despre dispozitivul utilizatorului, sa declanseze alerte false care sa fie folosite pentru furtul parolelor pentru serviciul iCloud al Apple si sa citeasca si sa scrie informatii pe clipboard.

Apple a anuntat duminica seara ca a luat masuri pentru remedierea problemelor.

Sursa: Mediafax