TIC

TEHNOLOGIE – Aplicatie pe telefon pentru voluntariat. A fost dezvoltata in Baia Mare si ofera informatii despre acest domeniu

O asociatie din Baia Mare a pus la punct o aplicatie pentru telefoanele mobile care ii ajuta pe toti cei interesati, fie persoane fizice sau organizatii non-guvernamentale, sa se puna la punct cu informatii din domeniul voluntariatului. Daca tinerii cauta cauze in care doresc sa se implice, aplicatia le genereaza o baza de date, iar organizatiile pot accesa legile de care au nevoie pentru a-si desfasura activitatea in cadru legal. De asemenea, tot prin intermediul acestei functii tinerii vor putea sa caute si schimburi de experienta disponibile in Europa si toate detaliile prin care tinerii pot sa aplice pentru o astfel de oportunitate.

„Este vorba de aplicatia «Centrul de voluntariat». Aplicatia face parte din proiectul «Centrul de voluntariat virtual» pe care noi il desfasuram anul acesta. Ce presupune aceasta aplicatie, de fapt este o chestie de informare a tinerilor. Am vrut sa ajungem mai aproape de tineri, de voluntari si implicit de organizatiile non-guvernamentale din Maramures si din Romania si am zis ca cea mai buna metoda este prin mobil. Asa ca am dezvoltat o aplicatie in care ei sa poata intra si sa aiba la dispozitie toate informatiile de care are nevoie. Pentru organizatii pot sa fie resurse pentru ele, pentru desfasurarea activitatii de zi cu zi, pentru voluntari, sa aiba traininguri, cursuri, oportunitati, iar pentru cei care nu s-au implicat pana acuma, o metoda prin care sa-i aducem mai aproape de voluntariat si mai aproape de organizatiile de tineret si organizatiile neguvernamentale in general”, a declarat Daniel Orza, presedinte Asociatia Reinvent.

Pentru a accesa platforma, indiferent ca acest lucru se face de pe calculator sau de pe telefon, singurul lucru necesar este conexiunea la internet. Prin aceasta, organizatiile non-guvernamentale din Baia Mare pot sa fie mai bine promovate, iar tinerii mai bine informati cu privire la modul in care acestia se pot implica in organizatii.

„Accesul pe paltforma este gratuit si asa va ramane totdeauna. In primul rand e platforma «centruldevoluntariat.com» pe care oricine poate intra de pe orice calculator, poate vedea aceleasi informatii ca si pe aplicatie, iar pe urma avem aplicatia «centrul de voluntariat» care se poate descarca din Play Store. Cei care au un telefon cu android probabil ca stiu de playstore, cauta centrul de voluntariat si o descarca gratuit. Informatia va ramane in aplicatie atata timp cat utilizatorii vor avea nevoie de ea si atata timp cat noi vom sustine aceasta aplicatie si aceasta platforma, ele vor fi gratuite”, a mai adaugat Orza.

Aplicatia “Centrul de voluntariat” este o premiera atat pentru Maramures cat si pentru Romania. Momentan, aplicatia se adreseaza celor din judetul Maramures urmand ca in perioada urmatoare aceasta sa fie disponibila si pentru alte judete ale tarii.

Sursa: Ana Pop