ITC

TEHNOLOGIE – AeroMobil 3.0, masina care zboara, s-a prabusit in timpul unor teste, in Slovacia (VIDEO)

Un automobil capabil sa zboare, cunoscut sub numele AeroMobil 3.0, s-a prabusit spectaculos in timpul unui test efectuat de inventatorul sau saptamana trecuta, in Slovacia. In ciuda faptului ca este un vis al multor fani ai domeniului SF, masinile zburatoare s-au dovedit de repetate ori foarte dificil de realizat, iar accidentul de saptamana trecuta din Slovacia va atenua, probabil, si mai mult entuziasmul celor pasionati de subiect, informeaza independent.co.uk.

Potrivit unor martori oculari, AeroMobil 3.0 a parut sa aiba o serie de probleme tehnice si a intrat in vrie, inainte de a se prabusi. Pilotul a folosit un sistem de salvare care i-a permis sa sara cu parasuta inainte ca vehiculul sa atinga solul.


Compania care dezvolta vehiculul a dat publicitatii o declaratie in care a confirmat ca “inventatorul si pilotul de test, Stefan Klein, s-a confruntat cu o situatie neasteptata si a activat sistemul de salvare la o altitudine de aproximativ 300 de metri”.

Producatorul a mai spus ca “sistemul s-a dovedit functional si a dus la ajungerea la sol a pilotului fara nicio rana”. Declaratia nu a inclus deloc cuvantul “prabusire”, mentionand doar ca “datele detaliate si experienta per ansamblu a intregului zbor vor fi analizate cu minutiozitate, iar rezultatele vor fi utilizate in procesul de cercetare, dezvoltare si imbunatatire a prototipului”.

AeroMobil 3.0 a fost prezentat oficial toamna trecuta in cadrul unui eveniment de la Viena. Masina-avion este construita de doi sloveni si ar trebui sa aiba o autonomie de zbor de 700 de kilometri, la o altitudine maxima de 500 de metri.

Aeromobil nu este singurul proiect de acest tip. Un alt vehicul asemanator este dezvoltat de o companie americana si este cunoscut sub numele Terrafugia Transition.
Sursa: Mediafax