Afaceri - Economic

TEAPA – O firma de creditare din Salaj si-a pus lacat pe usa pagubind zeci de maramureseni

Sediu firma - strada George Cosbuc (c) eMM.roNumerosi baimareni s-au ales cu pagube insemnate dupa ce au apelat la o firma de creditare din judetul Salaj, care avea un punct de lucru pe strada George Cosbuc din Baia Mare. Societatea promitea imprumuturi de pana la 20.000 de lei, cu dobanda avantajoasa de 11,9 %, insa beneficiarilor li se cerea sa plateasca rate in avans. Intre timp, responsabilii firmei si-au luat talpasita, iar maramuresenii care au cazut victimele acesteia n-au acum alta solutie decat sa reclame teapa la Protectia Consumatorilor.

Mai multi baimareni au achitat firmei rate in avans, in speranta ca vor primi imprumutul solicitat. Numai ca planurile clientilor nu s-au potrivit cu cele ale reprezentantilor societatii, acestia plecand din localitate, dupa ce au incasat mai multe sume de la diferite persoane.

Pe geamul sediului firmei din strada George Cosbuc a aparut un anunt, prin care se da vina pe Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor pentru inchiderea punctului de lucru. Anuntul a venit dupa ce societatea a fost amendata cu 3.000 de lei pentru informarea incorecta a cetatenilor.

De altfel, la Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor au fost primite trei reclamatii, de la persoane care au aratat ca au platit cateva rate, in vederea obtinerii imprumutului, insa n-au mai vazut banii promisi. Sesizarile maramuresenilor au fost directionate spre solutionare Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Salaj (CJPC), avand in vedere ca firma are sediul in zona. O adresa despre acest caz a ajuns si la Politia Baia Mare, a aratat comisarul-sef al CJPC Maramures, Olivia Ardelean.

Din verificarile efectuate de Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Maramures a rezultat ca cel putin 20 de persoane din Maramures ar fi semnat contracte de imprumut cu firma, insa se presupune ca numarul clientilor ar fi mult mai mare.

CITESTE SI:
RECLAMATII – AFACERI CU NAIVI – Baimareni faliti, momiti cu imprumuturi din banii proprii (VIDEO)
Sursa: Camelia Tocaci