Comunitate

Târgul de Voluntariat 2017, sprijinit din rezerva bugetară a judeţului

Povestea Târgului de voluntariat a început în anul 2011 că o activitate a proiectului ”Voluntar împotriva discriminării” implementat de Fundaţia de Voluntari Somaschi în parteneriat cu asociaţia Centrul pentru Dezvoltarea Durabilă Greentin.

De atunci, iniţiatorii şi ONG-urile locale au continuat să implementeze activitatea fără vreun sprijin din partea autorităţilor locale. Scopul Târgului de Voluntariat este de a promova voluntariatul, oferta organizaţiilor participante oferind tineretului şi nu numai, o alternativă de petrecere a timpului liber contribuind la dezvoltarea societăţii civile. În medie, la Târg participa 25 de organizaţii, majoritatea locale şi peste 500 de voluntari.

Bogdan Ilutiu, preşedintele Fundaţiei de Voluntari Somaschi a înaintat o solicitare de sprijin financiar Consiliului Judeţean Maramureş arătând că, în aces an, doresc că la Târg să li se alăture şi să se promoveze şi alte organizaţii din judeţ.

În urmă acestei cereri, consilierii judeţeni au aprobat, la ultima şedinţa din luna iulie a Consiliului Judeţean, alocarea sumei de 5.000 de lei din rezervă bugetară a judeţului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *