Afaceri - Economic

TARG – Zeci de expozanti din intreaga tara expun in cadrul celei de-a 23-a editii a targului Rivulus Dominarum (VIDEO)

Vezi VIDEO
Pentru al 23-lea an in Baia Mare este organizat in acest an targul expozitional “Rivulus Dominarum”. Deschiderea oficiala a manifestarii a avut loc astazi, 25 septembrie la Centrul de Instruire si Marketing. Anul acesta la eveniment sunt prezenti 70 de expozanti din intreaga tara. Noutatatea targului consta in organizarea unor saloane cu un anumit specific.

Deschiderea oficiala a manifestarii expozitionale “Rivulus Dominarum” a debutat anul acesta fara discursuri. Oficialitatile au trecut direct la vizitarea standurilor expozitionale. Si editia actuala are expuse spre vanzare o gama variata de produse: de la bijuterii pana la haine, sapunuri, elemente de mobilier sau chiar obiecte populare.Conform organizatorilor, la targ sunt prezenti 70 de expozanti din intreaga tara. Un element de noutate este reprezentat de saloanele cu un anumit specific amenajate la Centrul de Instruire si Marketing din Baia Mare.

“Avem Salonul Mesterilor Populari, Salonul Industriilor Creative. Avem salonul Outlet care aduce in expozitia noastra acele firme care isi lichideaza pe bani la preturi modice produsele din depozit. Avem firme expozante 70 din Bucuresti, Cluj, Oradea, Timisoara si Baia Mare. Noutatea din acest an sunt saloanele”, a declarat presedintele Camerei de Comert si Industrie Maramures, Gheorghe Marcas. 

Pentru expozanti aceasta manifestare e una de bun augur care le ofera sansa unor schimburi de experienta si a unor parteneriate. “Este un brand cunoscut care produce saltele de top, mai avem expuse modele de tapiterie. Este al doilea an in care venim in Baia Mare la acest targ organizat de Camera de Comert. E de bun augur. Schimbul de experienta precum si poi parteneriate oricui ii pica bine in vremurile noastre”, a spus unul dintre expozanti, Ana Buibar.

Un colt aparte apartine mesterilor populari. Acestia sunt de parere ca lumea se intoarce la traditii, numai ca “se intoarce prost”. Tocmai de aceea au vrut sa scoata in evidenta fascinatia autenticului. “Reprezint Tara Chioarului, o zona foarte frumoasa care nu este atat de bine cunoscuta in tara si in lume ca si Maramuresul Istoric, dar face parte din Maramures. Cu lucrurile frumoase care se creeaza si se confectioneaza in zona noastra. Ceea ce vedeti aici sunt produse incepand de la cele autentice si traditionale aduse in cotidian, in produs modern. Ce vedeti aici e o transpunere a artei autentice in cotidian”, a explicat unul dintre mesterii populari, Reghina Ghitiu care a fost implicata recent chiar intr-un proiect tranfrontalier realizat in colaborare cu Ungaria si Ucraina. Prin acest proiect se urmareste chiar dezvoltarea industriilor culturale.

Expozitia “Rivulus Dominarum” poate fi vizitata in zilele de 26 si 27 septembrie, intre orele 11.00 si 19.00.

Sursa: Camelia Tocaci