Comunitate

Tânjaua Hotenarilor, în weekend la Ocna Şugatag

Finalul de săptămână aduce în Maramureş două manifestări culturale la care sunt aşteptaţi să participe sute de maramureşeni, dar nu numai. Pe raza judeţului nostru în weekend vor avea loc manifestările ,,Obiceiuri Pastorale de Primăvară la Ucraineni – Mira la Huţuli” şi „Tânjaua Hotenarilor”.

Primul eveniment este programat pentru mâine, sâmbătă 13 mai a.c., începând cu ora 12:00 în localitatea Bistra. Aici Uniunea Ucrainenilor din România – Organizaţia Judeţeană Maramureş, organizează manifestarea ,,Obiceiuri Pastorale de Primăvară la Ucraineni – Mira la Huţuli”.

Duminică, 14 mai a.c., începând cu ora 07:00, Comuna Ocna Şugatag va sărbătorii a 49-a ediţie a Festivalului de Primăvară „Tânjaua Hotenarilor”, activităţi ce se vor desfăşura la marginea localităţii Hoteni pe Valea Dărasca.
Măsurile de ordine şi siguranţă publică vor fi asigurate de către Jandarmeria Maramureş în cooperare cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş şi Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş.

Jandarmii maramureşeni vor veghea la desfăşurarea în condiţii de siguranţă a acestor evenimente, având în vedere că se preconizează participarea unui număr mare de persoane. Jandarmeria Maramureş face şi o serie de recomandări participanţilor. Pentru ca manifestările să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, jandarmii vor fi prezenţi în mijlocul cetăţenilor prin misiuni specifice de asigurare a ordinii şi liniştii publice, urmărindu-se cu precădere soluţionarea în mod operativ a sesizărilor primite.

Echipajele de jandarmi vor acţiona cu preponderenţă pentru prevenirea apariţiei unor incidente sau stări tensionate, dar şi pentru depistarea persoanelor care săvârşesc fapte contravenţionale sau penale.
Pentru prevenirea incidentelor nedorite, Jandarmeria recomandă participanţilor să fie atenţi la bunurile şi obiectele personale (genţi, poşete, bagaje etc.), să îşi asigure încuietorile portierelor la autoturisme, să respecte regulile stabilite de organizatori, să evite consumul excesiv de alcool, întrucât acesta este factorul favorizant şi declanşator al multor fapte de natură contravenţională sau penală sau să acorde sprijin forţelor de ordine pentru îndeplinirea sarcinilor de asigurare a ordinii publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *