Actualitate

TALHARIE – Trei baimareni au ajuns in arest dupa ce au sechestrat un barbat pentru codul PIN si pe altul l-au jefuit

Foto: catuse (c) eMaramures.roDoi barbati si femeie au ajuns dupa gratii, dupa ce, in decurs de numai cateva zile, au talharit doua persoane. Baimarenii Romulus I., de 21 ani, Flore L., de 29 de ani, si Rozalia V., de 19 ani, sunt acuzati ca in weekendul care a trecut au talharit un barbat din Agnita. Sibianul a fost acostat de catre Rozalia Varga, care i-a propus sa intretina relatii sexuale cu ea. Cei doi au ajuns intr-un ”cuibusor de nebunii”, iar de acolo au inceput si problemele pentru amorezul de ocazie. Nu este prima fapta de acest fel a femeii si a complicilor ei, pentru ca in 6 iulie o alta persoana a fost talharita si a fost sechestrata timp de doua ore pentru a spune codul PIN de la cardul care i-a fost sustras.

Duminica, 15 iulie, la miezul noptii, politia a fost sesizata de un barbat de 30 de ani, din localitatea Agnita, ca a fost victima unei talharii. El a povestit ca, in jurul orei 23.00, a fost acostat de o tanara femeie care i-a propus serviciile sale sexuale in schimbul unei sume de bani. Cei doi au cazut de acord si impreuna s-au deplasat spre un loc izolat, moment in care au fost ajunsi din urma de doi tineri care l-au agresat si l-au deposedat de telefonul mobil, in valoare de 700 lei. In urma agresiunii, barbatul a suferit leziuni corporale vindecabile intr-un numar de 7 – 8 zile de ingrijiri medicale, dupa cum au stabilit legistii.

Dupa ce au fost prinsi de politisti, cei trei baimareni au fost prezentati in fata instantei cu propunere de arestare preventiva, unde, pusi in fata probelor, nu au putut nega savarsirea faptei. Magistratii Judecatoriei Baia Mare au dispus arestarea preventiva a celor trei pentru 20 zile, tinand cont si de antecedentele lor.

Cei trei nu sunt la prima fapta de acest gen, procurorii au aratat ca in 6 iulie, in jurul orei 21.00, cei trei, ajutati de inca o persoana ramasa deocamdata necunoscuta, au deposedat prin violenta o persoana de un telefon mobil marca Nokia, un card bancar si suma de 750 lei, fapta fiind comisa pe strada Aleea Filaturii din Baia Mare. Barbatul a fost lipsit de libertate timp de aproximativ doua ore, timp in care baimarenii au incercat prin violenta sa afle de la acesta codul PIN al cardului sustras. In urma violentelor comise, partea vatamata a suferit leziuni care au necesitat pentru vindecare un numar de 5-6 zile de ingrijiri medicale.

Romulus I. si Flore L. sunt recidivisti, faptele pentru care sunt cercetati in prezentul dosar fiind comise la scurt timp de la liberarea conditionata. Rozalia V. are antecedente penale, fapta cercetata in prezentul dosar fiind comisa in termenul de incercare al suspendarii sub supraveghere a executarii pedepsei.
Sursa: Andrei Gherghel