Actualitate

TALHARIE – Adolescenti arestati preventiv dupa ce au batut un baimarean pentru un telefon si un ceas

Doi tineri in varsta de 16 ani au fost arestati preventiv pentru 20 zile, dupa ce la sfarsitul lunii iunie au tabarat cu pumnii si picioarele pe un baimarean pentru a-i fura telefonul mobil si un ceas. Sentinta a fost data azi, 3 iulie, de catre magistratii Judecatoriei Baia Mare, insa talharia a avut loc in 23 iunie, in jurul orei 23.00, pe bulevardul Bucuresti din municipiu.

Barbatul a intrat in vizorul celor doi din cauza starii in care se afla, mai precis aceasta umbla pe trei carari din cauza alcoolului consumat. Tinerii tocmai iesisera dintr-un bar din zona, iar peste drum l-au vazut pe baimarean incercand sa isi butoneze telefonul. Nu au stat pe ganduri si, fara ezitari, l-au pocnit peste fata si apoi l-au doborat la pamant, buzunarindu-l in cautarea de bani si alte bunuri.

“Inculpatii C.I.A si verisorul acestuia, S.D.A i-au aplicat lovituri in zona fetei si ulterior a corpului partii vatamate P.I, apoi au sustras telefonul mobil marca Sony Ericsson si ceasul marca «PierCarlo d’Alessio» de la victima cazuta la pamant, in urma loviturilor primite”, dupa cum au precizat magistratii. Prejudiciul a fost evaluat la circa 2.000 de lei.

In urma agresiunii, victima jafului a suferit mai multe leziuni, medicul legist stabilind ca necesita pentru vindecare un numar de 22-25 zile de ingrijiri medicale.

La cateva zile dupa talharie, in 1 iulie, telefonul furat a fost gasit asupra unuia dintre autori, iar ceasul a fost ridicat cu ocazia perchezitiei facute la domiciliul complicelui sau. Cei doi, care nu au antecedente penale, si-au recunoscut faptele, iar acum vor fi cercetati pentru savarsirea infractiunii de talharie. Impotriva masurii arestarii preventive, cei doi au declarat recurs. Unul dintre ei a mai comis o talharie in cursul aceleiasi nopti, cand, impreuna cu un amic, a desfigurat o baimareanca.

CITESTE SI:
TALHARII IN LANT – Doi dintre talharii care au desfigurat o baimareanca, pe Cuza Voda, sunt minori 
TALHARIE – Baimareanca desfigurata de trei barbati la intrarea in scara blocului

Sursa: Andrei Gherghel