Externe

TAIFUN – Peste 100 de persoane ranite si sute de copaci rupti in Hong Kong

Peste 100 de persoane au fost ranite si sute de arbori au fost rupti in Hong Kong, dupa trecerea prin apropiere a taifunului Vicente, in aceasta noapte, autoritatile declarand nivelul zece de alerta, pentru prima data incepand cu 1999. Alerta a fost coborata la nivelul opt in timpul diminetii de azi, 24 iulie, potrivit autoritatilor din acest teritoriu din sudul Chinei. Vicente a trecut pe langa Hong Kong la aproximativ 100 de kilometri distanta la scurt timp dupamiezul noptii (19.00 ora Romaniei).

“Cu toate ca Vicente se indeparteaza treptat de Hong Kong si incepe sa isi piarda din intensitate, rafalele de vant raman violente in mai multe zone ale teritoriului, avand forta furtunilor de pe mare, fiind insotit de precipitatii abundente”, potrivit Observatorului din Hong Kong. “Populatia nu trebuie sa isi piarda vigilenta”.

Potrivit autoritatilor medicale, aproximativ 120 de persoane au fost ranite, dintre care 15 au necesitat spitalizare.

Transporturile publice au fost suspendate sau rarite, portul a fost inchis si 44 de zboruri au fost anulate. Peste 270 de zboruri au inregistrat intarzieri. Scolile care mai erau deschise au fost inchise.

Bursa de Hong Kong si-a intarziat deschiderea sedintei de tranzactii, pana cand nivelul de alerta a ajuns la opt.

Presa locala a semnalat marti dimineata ca aproximativ 100 de locuitori si-au petrecut noaptea in statia de metrou Tai Wai, fiind impiedicati sa se intoarca acasa din cauza suspendarii traficului mijloacelor de transport.

A avut loc o alunecare de teren pe colina care domina insula Honk Kong, Peak, fara a fi inregistrati raniti. Peste 600 de copaci au fost rupti, resturile acoperind drumurile.

Sursa: Mediafax