Monden

SUSTINERE POLITICA – Actorul Morgan Freeman doneaza un milion de dolari pentru Obama

FOTO: Actorul Morgan Freeman - imdb.comActorul Morgan Freeman s-a alaturat listei de persoane publice care-l sustin financiar pe Barack Obama la alegerile prezidentiale. El a donat un milion de dolari unui grup de sustinere a campaniei de realegere a presedintelui american, relateaza AFP.

‘Presedintele Obama a facut o treaba excelenta in imprejurari dificile din punct de vedere istoric’, arata actorul intr-un comunicat, potrivit purtatorului sau de cuvant, Stan Rosenfeld.

‘A pus capat razboiului din Irak, a adoptat legi pentru reformarea Wall Street, a salvat industria auto
si a protejat dreptul la sanatate al tuturor americanilor’, adauga Morgan Freeman, care a facut donatia grupului Priorities USA Sction, de sustinere a lui Obama.

‘A facut natiunea noastra sa fie mai toleranta si a pus doua femei experimentate la Curtea Suprema’ (Sonia Sotomayor si Elena Kagan), mai spune actorul care a castigat in 2005 un Oscar pentru rolul din ‘Million Dollar Baby’.

Si alte personalitati din showbiz au facut importante donatii aceluiasi grup de sustinere. Printre ele, patronul Dreamworks Animation, Jeffrey Katzenberg, care a donat 2 milioane de dolari anul trecut, si regizorul Steven Spielberg, care a contribuit la campanie cu 100.000 dolari, poptrivit site-ului opensecrets.org.

Sursa: Agerpres