Sport

SUSTINERE – Minaur, HCM, FCM si CSM Stiinta Baia Mare au primit finantare din partea Administratiei Publice Locale. Meciul cu Steaua se va disputa pe Stadionul Municipal Viorel Mateianu! (VIDEO)

Vezi VIDEO
Echipele care genereaza performanta si prestigiu pentru Baia Mare si Romania primesc sustinere in continuare din partea administratiei locale. Dupa ce ieri, 8 octombrie, in cadrul sedintei de indata a Consiliului Local Baia Mare au fost stabilite sumele de bani de care are nevoie Handbal Club Municipal Baia Mare pentru a functiona in conditii optime pe viitor, astazi, prin votul alesilor baimareni, pentru echipa de handbal baieti si cea de fete au fost alocati in total 2.100.000 de lei.

De asemenea, Asociatia Club Sportiv Fotbal Club Municipal Baia Mare a primit din partea Administratiei Publice Locale suma de 130.000 de lei, fonduri necesare pentru inchirierea unei instalatii de nocturna. Nici rugbystii de la CSM Stiinta Baia Mare nu au fost uitati de alesii baimareni. Pentru a asigura functionarea in perioada urmatoare a echipei, “zimbrii” au primit 200.000 de lei.

Prin fondurile alocate catre Clubul Sportiv Handbal Club Municipal Baia Mare au fost acoperite atat buna functionare a celor doua echipe de handbal pe perioada urmatoare, cat si premierea sportivilor pentru performantele obtinute in sezonul competitional 2014-2015. Mai mult, sumele au fost directionate pentru impulsionarea obtinerii unor noi performante de catre echipa de handbal fete si cea de baieti in acest sezon competitional. Este vorba despre castigarea Cupei Romaniei, dar si a Campionatului National, precum si accederea pe un loc cat mai onorabil in grupele europene. 

“Am propus un proiect de hotarare privind incheierea contractului de sustinere financiara intre Municipiul Baia Mare si Clubul Sportiv Handbal Club Municipal Baia Mare cu aprobarea si cu alocarea sumei de 2.100.000 de lei, astfel incat sa poata sa se asigure si o anumita premiere a unor rezultate obtinute in sezonul competitional 2014-2015, intr-un mod partial. Tot intr-un mod partial sa se asigure si functionarea in aceasta situatie limita care necesita o interventie concreta, directa a municipiului si salvarea intr-un fel a imaginii Romaniei prin sport in raport cu competitiile in care suntem angrenati”, a declarat Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare.

Pentru ca meciul programat in optimile Cupei Romaniei sa se desfasoare pe Stadionul Municipal “Viorel Mateianu”, autoritatea baimareana a facut astazi un demers important.

“Am alocat suma de 130.000 de lei pentru regim de urgenta pentru a putea sa se incheie contractul pentru nocturna mobila care e necesara pentru omologarea stadionului in vederea sustinerii meciului de fotbal cu Steaua Bucuresti din Cupa Romaniei din 29 octombrie. Dar am aprobat si o suma de 200.000 de lei echipei de rugby CSM Stiinta Baia Mare pentru a le asigura functionarea in urmatoarea perioada”, a mai adaugat Catalin Chereches.

Sursa: Simona Vasiac