Stiri nationale

SURSE – Perchezitii la primarul comunei Selimbar, Daniel Maricuta, angajati ai primariei si la notari publici

Procurorii DNA Alba efectueaza miercuri perchezitii la locuintele mai multor angajati ai Primariei Selimbar, jud. Sibiu, printre care si la primarul Daniel Maricuta, au declarat surse judiciare.

Anchetatorii fac perchezitii, sustin surse judiciare, la Primaria Selimbar si la Oficiul de Cadastru Sibiu, iar ancheta vizeaza retrocedari ilegale de suprafete de teren, in valoare de peste 114 milioane euro.

Potrivit surselor, perchezitii au loc si la secretarul comunei Selimbar, la un specialist cadastru, la consilierul personal al edilului, dar si la alti consilieri locali, la fosti primari sau viceprimari si la sediile unor societati comerciale detinute de Maricuta prin interpusi .

De asemenea, sunt vizati de perchezitii mai multi notari publici din Sibiu: BNP Bianu Victoria , BNP Bucsa Radu Gabriel, BNP Tolciu Mariana Ionela si BNP Tolciu Tudor Flaviu, BNP Suciu Dorin.

DNA a anuntat miercuri ca procurorii efectueaza perchezitii in 61 de locatii situate in judetele Sibiu, Brasov, Ilfov si Neamt, din care doua sunt sediile unor institutii publice, intr-un dosar de fapte de coruptie comise in perioada 2005 — 2015.

“Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie — Serviciul Teritorial Alba efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie, comise in perioada 2005 — 2015.

In cursul zilei de 14 octombrie, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, se desfasoara perchezitii domiciliare in 61 de locatii situate in judetele Sibiu, Brasov, Ilfov si Neamt, din care doua sunt sediile unor institutii publice, restul reprezentand sediile unor societati comerciale si domiciliile unor persoane fizice”, se arata in comunicatul DNA.

Sursa: Agerpres