Stiri nationale

SURSE – Perchezitii DNA la APIA Bucuresti si Ilfov

Procurorii DNA efectueaza luni perchezitii la doua sedii ale APIA Bucuresti si la sediul APIA Ilfov, au declarat surse judiciare.

DNA a anuntat luni ca au loc perchezitii in 18 locatii situate in judetele Dambovita, Ilfov, Giurgiu si municipiul Bucuresti dintre care trei in sedii ale unor institutii publice.

“Procurori din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie — Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni asimilate celor de coruptie si impotriva intereselor Uniunii Europene, comise in perioada 2012. In cursul zilei de 5 octombrie, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate perchezitii domiciliare in 18 locatii situate in judetele Dambovita, Ilfov, Giurgiu si municipiul Bucuresti dintre care trei in sedii ale unor institutii publice, restul reprezentand domiciliile unor persoane fizice si sediile unor societati comerciale”, se arata intr-un comunicat al DNA transmis luni AGERPRES.

Procurorii au lucrat in stransa cooperare cu reprezentantii Oficiului European de Lupta Antifrauda (OLAF) care au asigurat sprijin operational pentru documentarea cauzei.

De asemenea, in cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii.

Sursa: Agerpres