112

SUPRAVIETUITOAREA DIN PADURE – Pierduta de parinti, o fetita de 9 ani a fost gasita dupa sapte ore de cautari (EXCLUSIVITATE)

A supravietuit sapte ore in padure pe timp de noapte, frig si o ploaie torentiala. Este povestea Alexandrei, o fetita de numai 9 anisori ce s-a pierdut de parinti. Zeci de pompieri, jandarmi, politisti, localnici, politisti locali, dar si echipajul canin de cautare salvare al Clubului de Ciobanesc German.

Alexandra (9 ani) a plecat astazi in padurile din imprejurimile localitatii Baita impreuna cu parintii. Se pare ca in jurul orei 14.00 fetita s-ar fi indepartat de parinti si pana sa isi dea seama ca fata nu se mai afla langa ei a trecut ceva vreme. Au strigat-o, au cautat-o fara niciun rezultat.

In jurul orei 16.50 au sunat la 112 si au cerut ajutor. Echipaje ale ISU Maramures, Jandarmeriei, Politiei Tautii Magheraus, Politiei Locale Tautii Magheraus, localnici, echipa de cautare-salvare canina au venit intre localitatile Baita si Ulmoasa si au inceput cauturile. Ore in sir au periat padurile fara niciun rezultat din pacate. Nici caini de urma nu au reusit sa le dea indicii celor care o cautau pe Alexandra.

Ploaia torentiala, frigul si mai ales intunericul s-a lasat peste padure iar echipele de salvare au inceput sa se ingrijoreze. Cautarile erau ingreunate si de terenul accidentat, rape dar mai ales guri de aerisire ale galeriilor de mina demult inchise.

Satenii si echipele de cautare nu s-au dat batuti si au continuat sa perieze padurile cu toate ca se intunecase. In jurul orei 21.00 o echipa ce a urcat dealul dinspre Valea Borcutului, Baia Mare, a transmis o veste senzationala: FETITA A FOST GASITA IN PADURE. Era uda, ii era frig, usor hipotermica, insa era bine. A fost imediat preluata de un echipaj SMURD si a fost transporata la Spitalul Judetean de Urgenta Baia Mare unde dupa ce a fost consultata, medicii au decis sa o interneze pentru supraveghere medicala.

Sursa: Vasile Dale