Actualitate

SUICID – NASTASE – Medicii il reevalueaza pe Adrian Nastase pentru a se stabili cand va fi operat

Adrian Nastase va fi reevaluat de catre medici, joi dimineata, urmand ca acestia sa stabileasca momentul oportun pentru efectuarea interventiei chirurgicale necesare, a declarat seful Clinicii de Chirurgie Plastica de la Spitalul Floreasca, Ioan Lascar.

“Vom reevalua cazul si vom stabili momentul oportun pentru efectuarea interventiei chirurgicale”, a spus Lascar.

Potrivit medicului, interventia chirurgicala la care va fi supus fostul premier va include, la modul general, extragerea glontului din corp si indepartarea tesuturilor distruse pe traiectul acestuia.

Medicul Serban Bradisteanu de la Floreasca a declarat, miercuri noapte, ca Adrian Nastase are mai multe plagi impuscate si va fi operat joi dimineata, la orele 8.30-9.00. El a mai spus ca starea lui Nastase este stabila, dar fostul premier “nu se afla intr-o stare buna, in orice caz”.

Intrebat daca este vorba despre un glont sau mai multe, Bradisteanu a raspuns: “Nu as putea sa va raspund”.

Adrian Nastase a fost adus cu o ambulanta la Spitalul Floreasca de la locuinta sa din strada Zambaccian, miercuri seara, dupa ce a incercat sa se sinucida.

Fostul premier are o plaga latero-cervicala, aproape de vena jugulara, produsa cu o arma de foc de calibrul noua milimetri, au declarat, in aceasta noapte, surse medicale.

Parchetul instantei supreme a anuntat, miercuri noapte, ca face cercetari in cazul tentativei de suicid a lui Nastase, care a avut loc in timpul punerii in executare a mandatului privind condamnarea acestuia la doi ani de inchisoare in dosarul “Trofeul calitatii”.

Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a fost sesizat de organele de politie, iar din primele date comunicate a rezultat ca, ar fi existat o tentativa de suicid a numitului Nastase Adrian”, s-a precizat intr-un comunicat al Ministerului Public.

Anterior, surse medicale au declarat ca fostul premier a incercat sa se sinucida dupa ce politistii au venit la locuinta sa.

Adrian Nastase le-a cerut permisiunea politistilor sa isi ia niste carti din biroul sau. Fostul premier a profitat de moment si ar fi incercat sa se sinucida cu un pistol. Unul dintre politisti a incercat sa il opreasca, dar fostul premier s-a ranit in zona gatului, potrivit surselor citate.

Surse judiciare au declarat ca, in urma verificarilor, s-a constatat ca Adrian Nastase detine permis de port-arma.

Potrivit surselor citate, doar unul dintre cei doi politisti care au mers la locuinta lui Nastase pentru punerea in executare a mandatului l-a insotit pe acesta in camera in care fostul premier a cerut sa mearga.

Sursa: Mediafax