Actualitate

SUICID – NASTASE – Fostul premier Adrian Nastase, pe masa chirurgilor, dupa tentativa de sinucidere inregistrata aseara

FOTO: Adrian Nastase (c) eMM.roOperatia fostului premier Adrian Nastase, efectuata in Sectia de Chirurgie Plastica a Spitalului Floreasca din Capitala, a inceput la ora 10.00 si presupune, in primul rand, indepartarea tesuturilor distruse pe traseul glontului, au precizat surse medicale.

Nastase este operat sub microscop, deoarece este vorba despre o interventie chirurgicala de mare finete, potrivit acelorasi surse. “La aceeasi operatie, vor fi facute si interventii de chirurgie plastica si reparatorie, acolo unde va fi cazul”, au mai spus sursele citate.

Interventiile de chirurgie vasculara vor fi efectuate de medicul Serban Bradisteanu, iar cele de chirurgie plastica si reparatorie, de Ioan Lascar. In sala de operatie se afla insa o intreaga echipa medicala pluridisciplinara.

Inainte de a fi pregatit pentru operatie, fostul premier a fost vizitat in salon de sotie si de unul dintre baieti.

Adrian Nastase are patru plagi in urma tentativei de sinucidere de miercuri seara, iar operatia la care urmeaza sa fie supus va presupune, in primul rand, indepartarea tesuturilor distruse pe traseul glontului, potrivit acelorasi surse.

Potrivit acelorasi surse, glontul cu care fostul premier a vrut sa se sinucida a intrat in corpul acestuia prin partea stanga, zona muschiului sternocleidomastoidian, a trecut pe langa cartilagiul tiroidian, apoi a ricosat sub clavicula si a iesit prin dreapta, prin muschiul deltoid.

Adrian Nastase a fost adus cu o ambulanta la Spitalul Floreasca de la locuinta sa din strada Zambaccian, miercuri seara, dupa ce a incercat sa se sinucida.

Fostul premier are o plaga latero-cervicala, aproape de vena jugulara, produsa cu o arma de foc de calibrul noua milimetri, au declarat, miercuri noapte, surse medicale.

Parchetul instantei supreme a anuntat, miercuri noapte, ca face cercetari in cazul tentativei de suicid a lui Nastase, care a avut loc in timpul punerii in executare a mandatului privind condamnarea acestuia la doi ani de inchisoare in dosarul “Trofeul calitatii”.

“Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a fost sesizat de organele de politie, iar din primele date comunicate a rezultat ca, ar fi existat o tentativa de suicid a numitului Nastase Adrian”, s-a precizat intr-un comunicat al Ministerului Public.
Anterior, surse medicale au declarat pentru Mediafax ca fostul premier a incercat sa se sinucida dupa ce politistii au venit la locuinta sa.

Adrian Nastase le-a cerut permisiunea politistilor sa isi ia niste carti din biroul sau. Fostul premier a profitat de moment si ar fi incercat sa se sinucida cu un pistol. Unul dintre politisti a incercat sa il opreasca, dar fostul premier s-a ranit in zona gatului, potrivit surselor citate.

Surse judiciare au declarat ca, in urma verificarilor, s-a constatat ca Adrian Nastase detine permis de port-arma.

Potrivit surselor citate, doar unul dintre cei doi politisti care au mers la locuinta lui Nastase pentru punerea in executare a mandatului l-a insotit pe acesta in camera in care fostul premier a cerut sa mearga. 

FOTO: Adrian Nastase (c) eMM.ro

Sursa: Mediafax